Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum

Szegedi siker az országos munkajogi perbeszédversenyen

munkajogi_pbv

Idén, április 16-án immáron hetedik alkalommal került megrendezésre az Országos Munkajogi Perbeszédverseny a győri Széchenyi István Egyetem szerevezésében, ahol az SZTE ÁJTK hallgató ragyogóan helytálltak.

 
2010. május 24.

A verseny az ország nyolc jogi karának hallgatói között folyik. Minden egyetem egy három hallgatóból álló csapatot nevez, akiknek a versenyen felperesi, alperesi vagy bírói pozícióban kell „szerepelniük”.

Az egyes csoportokba beosztott felperesek, alperesek és bírák minden esetben más-más egyetem hallgatói közül kerülnek ki.

A zsűri a versenyzők egyéni teljesítményét, munkajogi érvelését, megoldását és retorikai képességét értékelte, majd az egyéni pontszámok összesítése alapján határozták meg a jogi karok csapatainak összpontszámát.

Az SZTE képviseletében Hajdú Dóra, Stenger Natália és Palcsó Gergely indult a versenyen.

Hajdú Dóra a legjobb alperesnek, míg Stenger Natália a legjobb felperesnek járó címet is megnyerte, így összesítésben is az Szegedi Tudományegyetem csapata végzett az első helyen.

A második helyen az Eötvös Lóránd Tudományegyetem csapata végzett, míg a harmadik a házigazda Széchenyi István Egyetem lett.

A győzelemnek köszönhetően jövőre a Szegedi Tudományegyetem szervezésben kerül megrendezésre a perbeszédverseny.

A csapatot Dabis Erzsébet, Ember Alex és Waldmann Gábor, Karunk Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének oktatói készítették fel a versenyre.