Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék  --  Események és hírek  --  Quo Vadis Criminal Procedure? Workshop for Graduate Students

Workshop a brit Richard Voglerrel az ÁJTK-n

QvCPx

Karunk szeptember 6-án és 7-én vendégül látta Richard Voglert, a Sussex-i Egyetem professzorát, aki "Quo Vadis Criminal Procedure?" címmel workshopot tartott magyar és külföldi doktoranduszoknak.

Vogler professzor 1988 óta tanít Sussexben összehasonlító büntetőjogot és kriminológiát, és ebbe engedett bepillantást a „Quo Vadis Criminal Procedure?” című előadásai során. A kurzuson résztvevő oktatók és doktorandusz hallgatók az első napon megismerkedhettek a büntető igazságszolgáltatás globális fejlődésének legújabb trendjeivel, és az ezzel kapcsolatos elméletekkel. A napot egy közös vacsora zárta, amelyen kötetlenebb beszélgetés folyhatott Vogler professzor és a kurzus résztvevői között. A második, és egyben záró napon az angliai és walesi büntető igazságszolgáltatás fejlődésével ismerkedhettek meg a résztvevők, illetve az Emberi Jogok Európai Bíróságának a büntetőjogi eljárást érintő esetjogával. Vogler professzor közvetlen, barátságos stílusban adta át tudása töredékét a két nap során a hallgatóságnak. Örömmel válaszolt a résztvevők kérdéseire, illetve kíváncsian fogadta az említett területekkel kapcsolatos magyar tapasztalatokat. Habár Richard Vogler először járt a szegedi Állam- és Jogtudományi Karon, őszintén reméljük, hogy nem utolsó alkalommal.

A projekt a TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0012 támogatásával valósult meg.


Kep_001Kep_002

Kep_002Kep_004

 

USZT_logo_cmykInfoblokk3_ESZA_egyes