Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum

Vietnami tisztviselők képzési programja Szegeden

Diplomaoszto

 

A Program 165 Monitoring Office (Hanoi, Vietnam) elnevezésű vietnami kormányzati szerv és a Szegedi Tudományegyetem között idén februárban kötött megállapodás alapján 2010. április 21. és 2010. augusztus 16. között 28 vietnami tisztviselő komplex és intenzív képzési programban vett részt Szegeden.

2010. augusztus 17.
 

A Program 165 Monitoring Office néhány éve működő vietnami kormányzati program, ami vezető tisztviselők külföldi továbbképzését hivatott biztosítani. Az eddigi képzési célországok elsősorban Kanada, Ausztrália és Új-Zéland voltak. Az SZTE ÁJTK adott otthont az első nagyobb létszámú és hosszabb időtartamú magyarországi projektnek.


A komplex képzési program során jogi, igazgatási, közgazdasági és menedzsment ismereteket sajátítottak el a résztvevők. A program kurzusait az SZTE ÁJTK és az SZTE GTK oktatói, illetve külső megbízott előadók tartották. Négy hónap alatt a résztvevők 40 előadási napon 36 különböző témát dolgoztak fel az európai integráció kérdéseitől kezdve, az átmeneti gazdaságok monetáris- és gazdaságpolitikáján keresztül, a változásmenedzsmentig.


A tantermi oktatási tevékenységen kívül a hallgatók tanulmányi (Alkotmánybíróság, Országgyűlés, az Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Európai Bizottság és az Európai Parlament budapesti képviseleti irodája, Szegedi Ítélőtábla, Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala), és szakmai (SZKT, Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, mezőgazdasági üzemek, városi és kistérségi szociális intézmények) látogatásokon, illetve szervezett szabadidős programokon (Balaton, Eger, Ópusztaszer, Hortobágy) is részt vettek.


A program lebonyolításához szíves segítséget nyújtott a Vietnami Szocialista Köztársaság budapesti nagykövetsége.