Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2010. November  --  Kovács István Emléknapok - 2010. november 18-19.

Kovács István Emléknapok - Az Alkotmány és gyakorlata 20 év távlatában

KIEN

2010. november 18-19-én, az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottsága és a Pécsi Alkotmányjogi Műhely Alapítvány támogatásával tudományos konferencia és emlékülés keretében emlékezik a szegedi Alkotmányjogi Tanszék egykori vezetőjére, Kovács István akadémikusra.

2010. szeptember 12.

Kovács professzor a szegedi tanszék vezetése mellett ellátta a Jogtudományi Intézet igazgatói feladatait is, e minőségében is hozzájárulva az Alkotmányról, az alkotmányfejlődésről és -fejlesztésről, valamint az alkotmányosságról folytatott szakmai eszmecseréhez, amely témák kutatásainak központi kérdései voltak munkássága során.


Emléktábla és tanterem felavatásával, valamint országos konferencia megtartásával tiszteleg a Kar és a Tanszék az akadémikus emléke és életműve előtt, amelynek címe: "Az Alkotmány és gyakorlata 20 év távlatában".


A konferencia közel 80 előadója között az ország összes jogi karának fiatal oktatóit, kutatóit, gyakorlati szakembereket találunk, valamint néhány jelentős tudományos műhely, többek között az egykor Kovács professzor vezette Jogtudományi Intézet munkatársait is, akik mindannyian más más jogágakból merített példákon keresztül értékelik az Alkotmány és az Alkotmánybíróság 20 éves gyakorlatát.


> > > Az emlékülés és konferencia meghívója itt tekinthető meg < < <

> > > Az emlékülés és a konferencia programja itt elérhető < < <