Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2010. Szeptember

Napsütés, lovaglás, ismerkedés - I. ÁJTK Lawvas Nap

Lawvas1

2010. szeptember 9-én Ópusztaszeren került megrendezésre a kari Hallgatói Önkormányzat (HÖK) és Prof. Dr. Jakab Éva, a Római jogi Tanszék vezetőjének közös szervezésében az I. Jogi Kari LAWvasnap.

2010. szeptember 14.

Az ÁJTK hallgatói jelentős létszámmal képviseltették magukat a rendezvényen, az ő helyszínre való kijutásukról a HÖK által biztosított buszjárat gondoskodott. E rendezvényt a hallgatókon túl több oktató és Ph.D hallgató is megtisztelte jelenlétével.

Az I. LAWvasnap programsorozatát Tuska Péter (Határőr Dózsa SE), másodéves joghallgató, többszörös korosztályos military magyar bajnok lovasbemutatója nyitotta meg. Ezt követően a gyakorlottabb lovasoknak lehetősége nyílt arra, hogy a környéken egy hosszabb vezetett túrát tegyenek, míg a lovaglásban kevésbé jártas érdeklődők ekhós szekéren ismerhették meg közelebbről az Ópusztaszer környékén elterülő, jellegzetes kunsági táj szépségeit.

A rendezvény lezárásaként az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Igazgatóságának jóvoltából a kilátogató közönség megtekinthette Jókai Mór vejének, Feszty Árpád festőművésznek a méltán híres, monumentális panorámaképét a magyarok bejöveteléről, közismertebb nevén a Feszty körképet.

A szervezőknek e hagyományteremtő rendezvénnyel az volt a célja, hogy a felkeltsék a lovassport iránti érdeklődést, s ezen keresztül magát az embert is közelebb hozzák a természethez.

 Lawvas2