Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Kutatás / Tudomány  --  OTDK

Mestertanár Aranyéremben részesült Prof. Hajdú József

Hajdu_Jozsef
Az Országos Tudományos Diákköri Tanács döntése alapján Mestertanár Aranyérem elismerésben részesült Prof. Hajdú József, dékánhelyettes, a Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék, illetve a Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Képzések Intézetének vezetője.

Az elismerést az OTDT kétévente ítéli oda azoknak az oktatóknak, akik az elmúlt tíz év adatai alapján kiterjedt és eredményes témavezetői, illetve tudományszervezői tevékenységet végeztek. 2011-ben mintegy 50 egyetemi és főiskolai oktatói részesül ebben a kitüntetésben, közülük négyen az Állam- és Jogtudományi Szekció előterjesztése alapján. Az Aranyérem ünnepélyes átadására 2011. november 23-án kerül sor a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

Prof. Hajdú József díjazásával a Kar mestertanárainak száma háromra emelkedik: 2007-ben Prof. Homoki-Nagy Mária kapott Mestertanár Aranyérmet, 1997-ben pedig Prof. Nagy Ferenc részesült a korábbi rendszer szerinti Iskolateremtő Mestertanár Elismerésben. 2011-ben az SZTE ÁJTK mind újonnan díjazott Pro Scientia Aranyérmes hallgatót, mind Mestertanár Aranyérmes oktatót magáénak mondhat, ilyen sikert Karunk utoljára 1997-ben ért el.

Prof. Hajdú József témavezetői és tudományszervezői tevékenységének legfontosabb eredményei itt olvashatók.