Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2011. November

Vajdasági Magyar Tudományos Társaság találkozója - 2011.

vajd_2011_1

A Vajdasági Magyar Tudományos Társaság 2011. november 12-én, Újvidéken immáron tizedik alkalommal emlékezett meg nemzetközi tudományos tanácskozás keretében a Magyar Tudomány Napjáról.

 

2011. november 20.

Az idei egész napos rendezvény A délvidéki magyarság múltja, jelene és jövője c. alatt került megrendezésre. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát – a Társaság elnöke, Szalma József akadémikus, egyetemi tanár meghívására – Szabó Imre dékán, egyetemi tanár (Lehet-e perjogi módosításokkal segíteni a vállalkozásokon?) valamint Hegedűs Andrea egyetemi docens (A magyar családi jog az új Ptk-ban – A jogterületet érintő főbb változások) és Visontai-Szabó Katalin Ph.D hallgató (Lelki betegségek a gondnoksági perekben) képviselte, akik a társadalomtudományi szekció keretein belül tartottak előadást, igen nagy érdeklődés mellett.

A rendkívül sokszínű és igen hasznos tanácskozás alkalmat adott az anyaországi és nemzetközi tudományos és társadalmi kapcsolatok ápolására, valamint a Délvidéki magyar közösség sorsának és sorskérdéseinek, a délvidéki magyar tudományosság, magyar anyanyelvű és szellemiségű oktatás és kutatási eredmények megismerésére, tapasztalatcserére.

  vajd_2011_2