Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Kutatás / Tudomány  --  TDK

Felsőoktatás és tehetséggondozás az új évezredben

Az SZTE Tehetségpont 2011. október 7-én (pénteken) 10:00 órai kezdettel nemzetközi konferenciát szervez a tehetséggondozás kihívásairól az új évezredben.

A konferencián neves hazai és külföldi előadók járják körül a tehetséggondozás és felsőoktatás aktuális kérdéseit és kihívásait. Az érdeklődők előadásokat hallgathatnak többek között az európai tehetséggondozási hálózatról, a felsőoktatási tehetséggondozó programok támogatási rendszeréről, a civil szervezetek szerepéről a tehetséggondozásban, a tehetséggondozás és az egyetemi szolgáltatások szinergiájáról, a tudományos diákköri mozgalom jövőjéről és a szegedi tehetséggondozás kihívásairól. Az esemény külön érdekességének ígérkezik Duncan McCallum, a Cambridge-i Egyetem tanulmányi titkárságvezető-helyettesének előadása a tehetséggondozás cambridge-i útjáról.

 

A konferencia részletes programja és bővebb beharangozó itt olvasható: http://www.u-szeged.hu/hirek/2011-szeptember/uj-evezred-uj-kihivasok

 

A konferencia helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) alagsori előadóterme (6722 Szeged, Ady tér 10.).

 

A konferenciarészvétel regisztrációhoz kötött. A jelentkezés a következő honlapon lehetséges: www.uniosoktatas.hu/jelentkezes

 

További felvilágosításért kérem, forduljon Szarvas Kata koordinátorhoz: tehetsegpont@rekt.u-szeged.hu, telefon: 62/544 696 vagy 70/377 1044.