Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2012. December

Adásvétel és közösség - doktorandusz konferencia az ÁJTK-n

sc_web1

Karunk Doktori Iskolája 2012. november 29-én Doktorandusz konferenciát rendezett „Sale and Community – Adásvétel és Közösség”címmel a TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0012 projekt támogatásával.

2012. december 06.

A konferenciát Prof. Dr. Szabó Imre Dékán Úr és Prof. Dr. Jakab Éva, a Doktori Iskola elnöke nyitotta meg, amelyet követően a plenáris előadást Dr. Nagy Csongor: „Magánautonómia a nemzetközi család- és öröklési jogban: a magánszféra és a közügy határán?” címmel tartotta. A konferencia programjának részeként a Doktori Iskola meghívására előadást tartott Prof. Dr. Janez Krajnc az University of Ljubljana professzora „Virtues in the Law: The case of pietas” címmel.

K7

A konferencián 32 doktorandusz hallgató vett részt, a szegedi Jogi Kar doktoranduszain kívül az ország több egyeteméről érkeztek előadók (DE, PPKE, SZE, ELTE).

Az előadók négy szekcióban (Ingatlan adásvétel és jogtörténeti kitekintés, Adásvétel nemzetközi perspektívában – Szerződés és munkajog, Adásvétel, közösség a polgári jog tükrében, A szerződés kategóriája a közjogban) mutathatták be munkájukat, ahol a Szekcióelnökök, Prof. dr. Balogh Elemér egyetemi tanár, Dr. Farkas Csaba egyetemi docens, Dr. Nagy Csongor egyetemi docens, és Dr. Nagy Zsolt egyetemi docens vezetésével meg is vitathatták a különböző álláspontokat.

K13

A nap végén kiosztásra került a „Best Paper Award”, mely a legjobban sikerült előadásokat díjazta szekciónként a Doktori Iskola támogatásával. A díjazottak: Siket Judit (SZTE), Vizkeleti Edit (SZTE), Lázár Nóra (SZTE) és Csertő Gyula (SZTE).

K18K19