Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2012. Január

Digitális tananyagfejlesztés az ÁJTK-n - a jövő jogászait itt képezzük

complex2

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a CompLex Kiadó, a holland Wolters Kluwer csoport tagja együttműködési megállapodást írt alá digitális tananyagfejlesztés és más elektronikus tartalmakkal kapcsolatos oktatások körében.

2012. január 30.

A Kar és a Kiadó együttműködési megállapodása alapján a Kiadó már 2012 februárjában kurzust indít az intézményben "Jogi adatbázisok a gyakorlatban" címmel, emellett pedig elkezdik az e-learning és egyéb digitális tananyagok együttes kifejlesztését.

"A XXI. század jogásza a dogmatikai ismereteit a fejében, a jogszabályok és a joggyakorlat ismeretanyagát a laptopján hordja" - vallja Szabó Imre, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja. Ezért döntött úgy a Kar vezetése, hogy együttműködik Magyarország legnagyobb jogi-és adóügyi kiadójával, a CompLex Kiadóval annak érdekében, hogy a hallgatóknak gyakorlati képzésen legyen lehetősége számítógép előtt tanulmányozni a hazai és nemzetközi trendeket. A cél emellett, hogy problémaorientált feladatokon keresztül, készségszinten sajátítsák el azokat a jogi informatikai tudnivalókat, amelyek a munkavállaláshoz elengedhetetlenek, hiszen napjainkban egyértelmű, hogy a munkaerőpiac részéről az új technológiák, jogi adatbázisok kezelésében jártas jogászok alkalmazására mutatkozik igény. Ezen kívül a két intézmény a jövőben közösen dolgozik az e-learning, valamint egyéb - a diákok tanulását segítő - digitális tananyagok fejlesztésén. Az oktatás módszertanának javításában a hagyományos értékek megőrzése mellett a klasszikus és hatékony oktatási módszereket az új technológiák által nyújtott lehetőségekkel kombinálják. A cél az ismeretek minél hatékonyabb átadása, illetve a hallgatók eredményes felkészülésének segítése.

Az egyetem és a kiadó munkatársai bíznak abban, hogy jelentős támogatást tudnak nyújtani a hallgatóknak az elméleti és a gyakorlati tudás ötvözéséhez, az informatika kínálta lehetőségek kiaknázásához, amely ma már előfeltétele egy jól képzett jogászgeneráció megjelenésének.

A Kar kiemelt cékitűzése az e-learning tananyag fejlesztésével a hallgatók tanyagra fordított költségeinek jelentős mértékű csökkentése.