Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2014. július

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar a "Tehetségkapu" program keretében pályaorientációs előadásokkal segítette a középiskolásokat

2014. július 02.


A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar 2014-ben a „Tehetségkapu” elnevezésű program keretében számos középiskolát keresett fel pályaorientációs előadások megtartása céljából így segítve a diákok továbbtanulási döntésének meghozatalát.


Emellett a „Tehetségkapu” program célja az volt, hogy megismertesse a középiskolás diákokkal a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar képzéseit, valamint a képzések mellett nyújtott különböző tehetséggondozó, segítő tevékenységeket, foglalkozásokat. A megtartott pályaorientációs előadások és workshopok megismertették a résztvevőkkel a képzések sajátosságait, valamint a kitöltetésre került életpálya-orientációs kérdőív hozzásegítette a diákokat a megfelelő szakirány kiválasztásához.

Bemutatásra kerültek a szakokhoz kapcsolódó elhelyezkedési lehetőségek és szakmai életutak, az Szegeden megrendezésre került workshop alkalmával intézménylátogatás keretében ismerhették meg a részvevők a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Szegedi Ítélőtábla gyakorlati működését.

A projekt keretében ismételten megrendezésre került a tavalyi évhez hasonlóan a Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Tudományos Verseny ahol több középiskola kiemelkedő diákjai mérték össze szakmai tudásukat többek között a Kar képzéseihez kapcsolódóan munkajogból, munkaügyi kapcsolatokból valamint társadalombiztosítási ismeretekből.

A projekt során közel négyszáz diák kapott kiemelkedő tájékoztatást, valamint a megvalósításban részt vett munkatársak nagyszámú középiskolát kerestek fel személyesen Szegeden, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán, Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen és Szolnokon.



A projekt ismertetője megtekinthető: itt