Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK legújabb hírek

Az SZTE ÁJTK KAPU-ja ismét nyitva az új kínai hallgatók előtt

Nyito_01254

Az SZTE ÁJTK és kínai partnerei által elindított KAPU program a résztvevők létszámát tekintve eddigi legsikeresebb félévét kezdte meg.

2014. szeptember 08.
Kapu_111
Fotó: Iványi Aurél

Augusztus végén a két partneregyetemről (Shanghai University of Political Science and Law, Shanghai International Studies University) összesen 21 hallgató érkezett, hogy a négy hónapon át tartó angol nyelvű képzési programban átfogó ismereteket szerezzenek a magyar és uniós jog különböző területeiről.

Kapu_02
Fotó: Iványi Aurél

A 2014. szeptember 2-án megtartott tanévnyitó rendezvényen részt vett Prof. Karsai Krisztina megbízott rektorhelyettes, a KAPU program vezetője, Prof. Hajdú József, az SZTE ÁJTK dékánja, valamint az SZTE Konfuciusz Intézet kínai és magyar igazgatója, Dr. Zhang Xuemei és Mohr Richárd is.

Kapu_03
Fotó: Iványi Aurél

Karsai Krisztina kiemelte, hogy a program során a hallgatók az itt megszerzett tudáson kívül kulturális élményekkel is gazdagodnak. Hajdú József pedig azt hangsúlyozta, hogy bár Szeged városa eltörpül Sanghaj méreteihez képest, az egyetem szeretettel fogadja a kínai hallgatókat. Ennek jegyében a megnyitó ünnepségen jelenlévő oktatók röviden bemutatták az általuk oktatott tárgyakat. A kínai hallgatók szegedi életét, az egyetemi létbe való beilleszkedésüket pedig magyar hallgatók segítik.

Kapu_08
Fotó: Iványi Aurél