Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2015. február

Szegedi siker a Médiatudományi Intézetnél - OTDK-s dolgozatokat díjaztak

nyito_media

2015. február 24.

Immár második alkalommal hirdette meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete azon pályázatát, amelynek célja egyetemi hallgatók médiajogi illetve hírközlési jogi témájú OTDK dolgozatainak támogatása. Összesen tíz diák pályamunkáját valamint témavezetőiket jutalmazták február 19-én a Médiahatóság Ostrom utcai épületében. Karunk két hallgatója, Ancsin János és Dobrodinszky Diana is díjban részesült.

tehetseggondozas_1
[Fotó: Sebestyén Gábor]

A meghirdetett pályázat célja a tehetséggondozás mellett az egyetemeken zajló szakmai munka elismerése illetve a médiajogi témák népszerűsítése. A pályázatra sok igényes és színvonalas pályamű érkezett, tekintve, hogy a pályázási feltételek között kikötésként szerepelt a dolgozat OTDK-ra való alkalmassága. A szakmai zsűri (Bartóky-Gönczy Balázs hírközlési jogi munkatárs, Koltay András Médiatanács-tag, Nyakas Levente, intézetvezető illetve Szikora Tamás médiajogi munkatárs) - által díjazott dolgozatok témáikat tekintve sokrétű skálán mozogtak, az internetes kommentekért való polgári jogi felelősségtől a Pulitzer-díjas újságcikkek tárdsadalomformáló szerepéig. A tíz díjazott és két különdíjas egy kellemes hangulatú ünnepség során vehette át oklevelét illetve az azzal járó nyereményét. A szakmai elismerés mellett a diákok fejenként száztízezer, a témavezetőik negyvenezer forinttal gazdagodhattak.

tehetseggondozas_2
[Fotó: Sebestyén Gábor]

A kiválasztott díjazottak között karunk két hallgatója, Ancsin János és Dobrodinszky Diana is szerepelt. „Mindketten megtisztelve érezzük magunkat, hogy díjazottak lehettünk, és szeretnénk megköszönni témavezetőinknek, Blazovichné Gellén Klárának, Mezei Péternek és Sulyok Mártonnak a rengeteg odafigyelést, amit a munkánk elkészítése során tanúsítottak. Remélhetőleg április elsején, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is tudjuk folytatni ezt a szériát, és öregbíteni a szegedi jogi kar hírnevét.”- mondták el a díjazott tanulók.

tehetseggondozas_3
[Fotó: Sebestyén Gábor]

Az ünnepség megnyitásaként Nyakas Levente, intézetvezető ismertette a díjalapítás célkitűzéseit, majd adta át a szót Karas Mónika, a Médiahatóság elnöknője számára, aki köszöntő beszédében gratulált a hallgatóknak és pedagógusaiknak, valamint reményét fejezte ki, hogy a tehetséggondozás a következő években is folytatódik. A köszöntő beszédek után a díjazottaknak az elnöknő egyenként gratulálva adta át a megérdemelt okleveleket. Az átadást követő családias hangulatú állófogadás során a megjelentek egymás között vitathatták meg az egyes dolgozatok szakmai komponenseit.

A díjazottak névsora itt megtekinthető.