Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2010. November
ÁJTK 2010. November

x

Az SZTE ÁJTK Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszéke 2010. november 24-28. között nemzetközi konferenciát szervezett "Szabadság - biztonság - (büntető)jog" címmel.

Politikatudomány Alszekció 1.

2010. november 17-én zajlott az első kari szintű Tudományos Diákköri Konferencia társadalomtudományi szekciójának versenye. A hallgatók a 15 órakor kezdődő megmérettetésen két alszekcióban mutatták be kutatási tevékenységük eredményeit.

Kovacs_terem














2010. november 18-19-én Szegeden az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Magyar Tudományos Akadémiai Szegedi Területi Bizottságának Székháza adott otthont a Kovács István Emléknapoknak.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Összehasonlító Jogi Intézete 2010. december 8-án (szerdán) összehasonlító jogi konferenciát szervez az igazságszolgáltató hatalom függetlensége és a tisztességes eljárás kérdéseiről.

DTurk1

2010. november 11-én az Egyetem Napján Dr. Danilo Türk jogászprofesszort, a Szlovén Köztársaság elnökét az SZTE díszdoktorává avatta Prof. Dr. Szabó Gábor rektor. Az egyetem új díszdoktora tudományos előadást tartott az ÁJTK Kari Tanácstermében.

A SZTE ÁJTK Politikatudományi- és Államelméleti Tudományos Diákkör szeretettel meghívja a SZTE ÁJTK Kari Tudományos Diákköri Konferencia társadalomtudományi szekciójának helyi fordulójára.
Időpont: 2010. november 17., 15 óra
Helyszín: SZTE ÁJTK főépülete (Tisza Lajos krt. 54.)
A Kar társadalomtudományi TDK helyi fordulóját két alszekcióban rendezzük:
- politológia alszekció
- nemzetközi tanulmányok alszekció
A cikket megnyitva találja az egyes alszekciók pontos helyszínét, az előadó hallgatók sorrendjét és a dolgozatok címét.

Danilo Türk alkotmányjogász, a Szlovén Köztársaság elnöke előadást tart díszdoktorrá avatása alkalmából
2010. október 30.

Danilo_Turk

2010. november 11-én Dr. Danilo Türk professzort, a Szlovén Köztársaság államelnökét a Szegedi Tudományegyetem díszdoktorává fogadja. Az ünnepségre az Egyetem Napján kerül sor. Prof. Dr. Danilo Türk előadást tart az Állam- és Jogtudományi Karon 2010. november 11-én 15 órától "Responsibility to protect: old ideas and new beginnings" címmel. Az előadás helye: ÁJTK Kari Tanácsterem (Szeged, Tisza L. krt. 54. I. emelet)

HK_full

Az SZTE ÁJTK Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszékén három "Humboldtiánus", azaz olyan kutató (Prof. Dr. Nagy Ferenc, Dr. Karsai Krisztina és Dr. Szomora Zsolt) dolgozik, aki a német Humboldt Alapítvány ösztöndíjasa volt. A szakmai-tudományos eszmecsere és a kutatói utánpótlás eredményeinek megismerése a célja annak a Humboldt Kollegnek, amit 2010. novemberében Szegeden rendeznek meg.

Címkék: Karsai Krisztina