Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2010. Szeptember
ÁJTK 2010. Szeptember

konfmenu

A 2010/2011-es tanév első félévében igen sűrű és igényes konferenciaprogramot kínál a jogi kar: több rangos hazai és nemzetközi konferenciának ad otthont a Lófara.

UrkundeX

Prof. Dr. Jakab Évát, a Kar Római Jogi Tanszékének vezetőjét érte az a megtiszteltetés, hogy az idén, Münsterben (Németország) megrendezésre került 38. Deutscher Rechtshistorikertagon átvehette a Német Jogtörténész Napok díját (der Preis des Deutschen Rechtshistorikertages), amelyet egy rangos szakmai kuratórium kétévente szokott odaítélni a legkiemelkedőbb, német nyelven megjelent jogtörténeti tárgyú monográfia szerzőjének. Prof. Dr. Jakab Éva - mint közép-kelet európai szerző elsőként - ezt a megtiszteltetést a „Risikomanagement beim Weinkauf – Periculum und Praxis im Imperium Romanum” c. könyvével vívta ki magának.

 

Összehasonlító szerződési jog_2010A CompLex Kiadó gondozásában új összehasonlító szerződési jogi tankönyv látott napvilágot, amelynek szerzői Thomas Kadner Graziano, a Genfi Egyetem professzora és Bóka János, az SZTE ÁJTK Összehasonlító Jogi Intézetének munkatársa.A könyv konkrét esettanulmányok alapján mutatja be az európai szerződési jog legfontosabb intézményeit és a szerződési joghoz kapcsolódó jogterületek alapproblémáit.

Lawvas1

2010. szeptember 9-én Ópusztaszeren került megrendezésre a kari Hallgatói Önkormányzat (HÖK) és Prof. Dr. Jakab Éva, a Római jogi Tanszék vezetőjének közös szervezésében az I. Jogi Kari LAWvasnap.

kep3

Az SZTE ÁJTK az 1. Tanévnyitó Fesztiválját 2010. szeptember 6-án tartotta a "Lófara" terén a REÖK és a Kar épülete előtt.

lawvas

2010. szeptember 9-én Lawvas Nap Ópusztaszeren: mulatság oktatók, hallgatók, már végzett jogászok számára