Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2011. Június
ÁJTK 2011. Június

Vorosiszap_1

2011. június 9-én az SZTE ÁJTK Doktori Iskolája szervezésében 18 doktorandusz hallgató tartott előadást a 2010-es vörösiszap-katasztrófa kutatási témáját érintő vonatkozásairól. A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy kari kollégáink mellett további vendégek tisztelték meg figyelmükkel doktoranduszainkat.

potsdam

Új német oktatási programmal gazdagodik a német jogi iskola és szakfordítóképzés – erre vállalkozott a Potsdami Egyetem és a SZTE Állam és Jogtudományi Kara annak a megállapodásnak a keretében, amit június 30-án írt alá a Potsdami Egyetem képviseletében Detlev W. Belling jogászprofesszor és Rácz Béla általános rektorhelyettes.

bnp_1

A Szegedi Tudományegyetem központi egységeként és az Állam- és Jogtudományi Kar képzési intézeteként is működő Európa-tanulmányok Központ legújabb, francia nyelvű Nemzetközi tanulmányok mesterképzésének támogatásáról írt alá megállapodást a BNP Paribas regionális vezérigazgatója.

fr_dipo1

Ünnepélyes keretek között kerültek átadásra az Egyetem nemrég felújított Dugonics téri, központi épületében az Európa-jogi mesterdiplomák a Lyon 3 Egyetemmel közösen hirdetett képzésen végzett hallgatók számára.

kozep

2011. június 22-én az ÁJTK könyvbemutatót és könyvkiállítást szervezett Könyvünnep címmel. A rendezvény alkalmával több mint 130 olyan művet mutatott be a jogi kar, amelyet a Kar oktatói jegyeznek.

Mediajog2011

Médiajog 2011 címmel az SZTE ÁJTK Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszéke és a Szegedi Akadémiai Bizottság közös konferenciát szervezett a TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0005 Projekt támogatásával.

 

PhD_Seminar_photo_1x

2011. május 10-12. között első ízben került megrendezésre az uniós csatlakozás előtt álló dél-kelet európai országokból érkező résztvevőknek meghirdetett angol munkanyelvű szeminárium, mely az Európai Unió munkajogi és szociális jogi szabályozásába nyújtott betekintést.

 

Initial_meeting_photo1

2011. május 12. és 15. között Karunk adott otthont a Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék szervezésében a munkajog és a szociális jog területén tevékenykedő fiatal kutatók alkotta európai hálózat negyedik, angol munkanyelvű találkozójának.

 

Az SZTE ÁJTK 2011. június 10-én (pénteken) 13:00 órai kezdettel rendezi meg az első kari Tehetségnapot.