Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2011. November
ÁJTK 2011. November

prima1

Az ÁJTK oktatója, Dr. Szomora Zsolt is átvehette idén magyar tudomány kategóriában a Junior Prima díjat, amellyel szakmai teljesítményét és kiválóságát ismerték el. Az elismerés azonban Karunknak és az egyetemnek is szól, mivel a díjazott eredményei az itteni szakmai környezetben születtek. Gratulálunk és büszkék vagyunk rá.

SZTE_ny

Idén november 24-én rendezte meg az SZTE immár hagyományosnak számító összegyetemi nyílt napját. Az érettségizők a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Aulájában 8.45-15 óra között érdeklődhettek a karok képzési kínálatairól, így az ÁJTK képzéseiről is.

jogeset_1

2011. november 17-én az ELTE adott otthont a IV. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó Versenynek és Activity Versenynek, ahol Karunkat a jogesetmegoldó versenyen Balog Balázs és Juhász Tibor, az Activity versenyen pedig Bali Orsolya, Masa Gabriella és Nagy Ágnes IV. évfolyamos hallgatók képviselték.

 

vajd_2011_1

A Vajdasági Magyar Tudományos Társaság 2011. november 12-én, Újvidéken immáron tizedik alkalommal emlékezett meg nemzetközi tudományos tanácskozás keretében a Magyar Tudomány Napjáról.

 

web_2

2011. október 27. és november 2. között az ÁJTK Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszékének két docense Dr. habil. Karsai Krisztina és Dr. Szomora Zsolt, valamint doktori ösztöndíjasa Neparáczki Anna Viktória Pekingben járt a International Forum on Crime and Criminal Law in the Global Era elnevezésű tudományos kör harmadik ülésén.

belling

2011. november 11-én a Tudomány Napja alkalmából az SZTE ünnepi szenátusa doctor honoris causa címben részesítette a potsdami egyetem jogászprofesszorát, Prof. Detlef Bellinget. Az ünnepséget követően az ÁJTK új díszdoktora előadást tartott a Karon.

01

2011. október 21-én „Határon innen és túl” címmel szakmai kerekasztal-beszélgetésre került sor az Állam- és Jogtudományi Karon.

A XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia alkalmából az Országos Tudományos Diákköri Tanács Elnöksége Jubileumi Emlékérem kitüntetést alapított a diáktudományos tevékenységet támogató, abban kiemelkedő eredményeket elérő tudományos, felsőoktatási és közéleti szereplők elismerésére. Az SZTE ÁJTK oktatói közül Prof. Dr. Nagy Ferenc és Dr. Szomora Zsolt, a Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék vezetője és oktatója, részesült emlékéremben.

belling_juris

2011. november 11-én 15 órakor Prof. Dr. Detlef Werner Belling előadást tart "Europäische Strömungen im Bereicherungsrecht" címmel.

konyvek1

A Kar két oktatójának közel egyidőben jelent meg a hvgorac gondozásában könyve. Karsai Krisztina: Fogyasztóvédelem és büntetőjog (monográfia) és Nagy István Csongor: Nemzetközi magánjog (tankönyv) című köteteit 2011 októberétől már kézbe lehet venni.

című kö