Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2012. Június
ÁJTK 2012. Június
Augusztus 27. és szeptember 2. között kirándulással és érdekes kurzusokkal egybekötött tehetséggondozó tábort szervez középiskolásoknak az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara és az SZTE Tehetségpont. Elsősorban a jog-, humán- és társadalomtudományok iránt érdeklődőket szeretnék megszólítani a szervezők, akik már most előzetes jelentkezéseket várnak.

4Heads

A Kari Tanács határozata értelmében az ÁJTK-n négy új kollégánk kapott tanszékvezetői megbízatást.

Litvx

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszékének három oktatója két kaunasi egyetem meghívására 2012.05.28 – 06.03. között litván tanulmányúton vett részt.

 

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Tudományos Diákköri Tanácsa kari tudományos diákköri konferenciát szervez 2012. október 30-án (kedden) 9 órai kezdettel a Kar Tisza Lajos krt. 54. sz. alatti épületében. A konferencia célja, hogy a konferencián bemutatott, önképzési céllal készült, diáktudományos tevékenységet dokumentáló pályamunkák vitája és értékelése alapján döntsön a Kar által a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián nevezni kívánt dolgozatokról. A konferencia napja dékáni szünet.

Cseka_Ervin2

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 91. évében, június 6-áról 7-re virradó éjjel elhunyt Dr. Cséka Ervin a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának emeritus professzora.