Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2012. Május
ÁJTK 2012. Május

Nemzetkozi_maganjogi_jogesetmegoldo_versenyA Nemzetközi Magánjogi Tanszék a HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft. támogatásával jogesetmegoldó versenyt hirdetett a II. félévre. A megadott jogeset megoldásait 2012. május 13. 24 óráig beérkezőleg vártuk, amely időpontig számos alapos megoldás érkezett.

geistiges_web

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2012. május 17-19. között a TÁMOP 4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0005 projekt keretében került megrendezésre a „Geistiges Eigentum und Urheberrecht aus der historischen Perspektive” című nemzetközi konferencia.

jagy_web

2012. május 7-én véget ért az Állam- és Jogtudományi Kar és a Complex Kiadó együttműködése keretében a Szegedi Tudományegyetemen először meghirdetésre került "Jogi adatbázisok a gyakorlatban" elnevezésű speciális kollégium.

mjv_web

A Magyar Jogtörténeti Tanszék és az ELSA Szeged Egyesület szervezésében került megrendezésre 2012. május 2-án a tudásukat megméretni és bizonyítani kívánó elsőéves hallgatók számára a Magyar Jogtörténeti Verseny a Jogi Kar 208-as, Buza termében.

AT_web

2012. május 7-én az SZTE ÁJTK a potsdami egyetem jogi karával, a németországi magyar nagykövetséggel és a Német-Magyar Jogászegylettel közösen konferenciát szervezett a magyar Alaptörvényről a német szakmai közönségnek.

GS_web

Az SZTE ÁJTK Római Jogi Tanszéke 2012. április 19-én a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában workshop-ot rendezett „Gender Studies” címmel.

TIK-fogy-kiemelt

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségével közösen Fogyasztóvédemi Majálist rendezett május 10-én a TIK-ben.

 

FV_Maj

2012. május 10-én az Állam- és Jogtudományi Kar és a Csongrád Megyei Kormányhivatal (CSMKH) Fogyasztóvédelmi Felügyelősége a Tanulmányi és Információs Központtal (TIK) karöltve Fogyasztóvédelmi majálist tart a TIK átriumában.