Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2012. Március
ÁJTK 2012. Március
2012. április 02.

front_activity

Ebben az évben került megrendezésre az ötödik Jogi Activity verseny. A kari társalgóban nyolc csapat gyűlt össze, egyenként 3 taggal, készen arra, hogy minden rajz-, beszéd- és mutogató-készségüket bevetve megmérkőzzenek egymással.

2012. március 31.

front

Egy átlagos emberi születésnap ünnepléssel és társasági összejövetellel jár. Miért lenne ez másképp egy szervezetnél, pláne ha az ötödik, jubiláris évről van szó? A SZTEP az öt éves fennállását és ez idő alatt nyújtott szakmai teljesítményét egy kétnapos, előadásoktól nyüzsgő rendezvénnyel ünnepelte meg melyet az Európa-tanulmányok Központ támogatott.

2013. március 25-27. között a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara ad otthont a XXXI. OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójának. A részvételi felhívás már elérhető itt és az OTDT honlapján.
Születésnap az osztott szakokon - konferencia az ÁJTK-n
2012. március 26.

sztep_5Y

"Öt évesek lettünk” 2012 a politológia és nemzetközi tanulmányok szakok éve az SZTE-n. Születésnapi konferencia 2012. március 29-30. között az Állam- és Jogtudományi Karon.


2012. március 23.: Hallgatói konferencia a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszéke tudományos diákkörök számára rendezett konferenciát „A magyar önkormányzati rendszer reformja az új Ötv. és az Alaptörvény tükrében” címmel Pécsett, 2012. március 23-án.

Címkék: TDKKözigazgatási Jogi TDKPTEkonferenciaJózsa ZoltánSiket JuditKasza Péter FerencCzibolya ÁgnesFöldváry-Szabó ZsuzsannaKis PetraPétervári MátéSzalóky Béla
2012. március 23.

embrioparadicsom_1

Szokatlan témájú előadásra került sor március 22-én a Jogi Kar társalgójában. Az előadás címe: „Innováció az élettudományokban: milyen változásokat hoz életünkbe a biotechnológia”, az előadó pedig a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke, Ifj. Duda Ernő

 

bibo.zip

2012. március 22-én nyílt meg és két hétig látható a SZAB székházban a Bibó István születése századik évfordulója alkalmából rendezett kiállítás, melyet Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke és Szabó Imre, a szegedi jogi kar dékánja nyitott meg.

Címkék: Bibó IstvánkiállításSZAB székházPaczolay PéterSzabó Imre