Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2012. Október
ÁJTK 2012. Október

Nagy_Csongor_Istvan_-_Nemzetkozi_maganjogA tankönyv első kiadása alig egy éve jelent meg átlátható, egységes rendszerbe foglalva a nemzetközi kollíziós magánjog és a kapcsolódó jogterületek hatályos, uniós és magyar joganyagát, ezzel megbízható támpontot nyújtva az eligazodáshoz a joghallgatóknak és más olvasóknak egyaránt. A nemzetközi magánjog területén azonban azóta is jelentős változások zajlottak le. Több területen léptek hatályba az Európai Unió rendeleti normái tovább szorítva vissza a nemzeti szabályozásokat. Ez tette szükségessé az első kiadás felülvizsgálatát és bővítését, amelynek eredményeként a tankönyv második kiadása lefedi a teljes hatályos joganyagot.

ETKMlogox

Ismét történeti kriminológia az Eötvös kollégiumban mindenkinek, aki szereti a történelmet, a jogtörténetet, a büntetőjogot és a magyar társadalom-történetet.

Az OPTEN Informatikai Kft. - immár második alkalommal - pályázatot hirdet negyed- és ötödéves joghallgatók számára jogeset-magyarázat leírására több témakörben. Benyújtási határidő: 2012. november 30.

ajk_nyilt_nap

A 21. században nem lehet nemet mondani a minket körülvevő technikai fejlődésre. Ennek jegyében került megrendezésre 2012. október 9-én az SZTE ÁJTK és a CompLex Kiadó szervezésében a technikai fejlődés jogi oktatásra gyakorolt hatásával foglalkozó nyílt nap.

2012. október 9-én a Complex Kiadó és az Állam- és Jogtudományi Kar közös nyílt napot tart a Kari Társalgóban. Várunk minden érdeklődőt!

dekani_szunet2

2012. október 30-ára az ÁJTK nappali tagozatos BA, MA és osztatlan MA szakjain dékáni szünetet rendelt el Prof. Dr. Szabó Imre, a Kar dékánja figyelemmel a XXXI. OTDK kari fordulójára. A levelező tagozatokra és a jogi asszisztens képzésre nem vonatkozik a szünet.