Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2015. április
ÁJTK 2015. április
2015. április 30.

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága idén is megrendezi a már hagyományosnak számító SZTE Innovációs Napot, amelyre szeretettel várja az innováció iránt érdeklődőket 2015. május 14-én 9:00-tól a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2015. május 7-én 14.00-tól a Kari Tanácsteremben fog előadást tartani „Transatlantic Litigation Problems Between EU and US after a Free Trade Agreement” címmel.
 
Hay Professzor Úr a nemzetközi magánjog és az összehasonlító jogtudomány nemzetközi hírű művelője, több egyetem állandó vendégtanára (például hamburgi Bucerius Egyetem, CEU), több más kitüntető cím mellett a Freiburgi Egyetem tiszteletbeli egyetemi tanára, a Pécsi Tudományegyetem tiszteletbeli doktora.

dekani_kollegium_sajtotajekoztato_kiemelt_nagy

A jogászképzésről készülő kormányjelentést is nagyító alá tette a Jogász Dékáni Kollégium. A testület 2015. április 13-i ülésének az SZTE adott otthont. A programhoz kötődő sajtóbeszélgetésen Trócsányi László igazságügyi miniszter kijelentette: meg kell újítani a jogászképzést.

2015. április 13.

Az idei XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (a továbbiakban: OTDK) az SZTE ÁJTK hallgatói két szekcióban indultak pályamunkával.