Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2015. május
ÁJTK 2015. május

balogh_elemer_diszpolgar_kiemelt_nagy

A Szeged 2015. május 22-i születésnapi ünnepén kitüntetett 10 polgár közül 7 a Szegedi Tudományegyetem polgára is. A Tisza-parti város legújabb díszpolgára: Balogh Elemér, az SZTE jogtörténész professzora.

novi_sad

2015. április 17-én, az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karának tanácstermében megrendezésre került A szerb és a magyar jog harmonizációja az Európai Unió jogrendszerével és a határon átívelő együttműködés nemzetközi tudományos tanácskozás.

2015. május 14-én várunk Téged a SZTE ÁJTK földszinti aulájában, hogy megmutassuk neked az e-közigazgatás által nyújtott szolgáltatásokat. Gyere el és ismerd meg közelebbről azokat az ügytípusokat, amelyeket már az interneten keresztül, otthonról, a fotelből ülve is elintézhetsz! A program 9:00-15:00-ig tart.

ajtk_karrier_kiemelt_nagy

Az SZTE Állam és Jogtudományi Kara tudatosan törekszik arra, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa hallgatóit a minél szerteágazóbb elméleti és gyakorlati tudás megszerzésében. A fakultás a megfelelő szakmai gyakorlati lehetőségek megismertetésére szervezett 2015. május 5-én partnertalálkozót.

Jakab_Eva_kituntetes

Budapest - Tizenhárom tudós, köztük három szegedi vehette át a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöksége által adományozott Akadémiai Díjat hétfőn, a 186. közgyűlés első napján.