Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  ÁJTK Kari Hirdető  --  Tanulmányi Osztály kari hirdető

"Jogi adatbázisok a gyakorlatban" címmel új speciális kollégium az ÁJTK-n

A speciális kollégium 2012 februárjában indul, és kéthetente, alkalmanként 4 órában (két csoportban), hétfőn 9.00-13.00 és 14.00-18.00 között látogathatják a hallgatók.

Helyszín: Tisza Lajos krt. 54.sz. Jogi Információs Kabinet

Oktatók: a Complex kiadó munkatársai


Célja, hogy betekintést nyújtson a joghallgatók számára a jogi adatbázisok világába. Alapvetésként áttekintést ad a jogi adatbázisok kialakulásáról és fejlődésének trendjeiről, továbbá általános jellemzőiről. Hangsúlyt helyez a magyarországi jogi adatbázisok ismertetésére, az egyes piaci szereplők megoldásainak bemutatására.
Több foglalkozást szentel a CompLex Kiadó – mely hazánkban elsőként készített digitális jogi adatbázist (Jogtár), s jelenteti meg 1993 szeptembere óta – adatbázisainak ismertetésére: részletes elemzésre kerül az adatbázis felépítése és tartalmi egységeinek bemutatása, továbbá a használatot segítő keresőfunkciók gyakorlati példákon keresztül történő megismerése.
A kurzus erősen támaszkodik a Jogi Információ Kabinet számítógépeire telepített Jogtár hallgatók általi használatára, az adatbázis gyakorlati példákon keresztül történő alapos megismerésére.