Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  ÁJTK Kari Hirdető  --  Összehasonlító Jogi Intézet

Pályázati felhívás - Tematikus tanulmányút Brüsszelbe

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete tematikus tanulmányutat szervez Brüsszelbe az Európai Unió gazdaságpolitikája iránt érdeklődő egyetemisták és főiskolások számára. A tanulmányút időpontja 2012. április 10-12., a részvételre pályázat útján választanak ki hat MA, illetve BA képzésben résztvevő diákot.

A háromnapos brüsszeli látogatás fő célja, hogy a felsőoktatásban tanuló fiatalok betekintést nyerhessenek az Európai Unió intézményrendszerének működésébe és megismerjék a gazdasági kormányzás legfontosabb intézkedéseit, kezdeményezéseit, különös figyelemmel az Európai Szemeszter elindítására és a hatos gazdaságirányítási csomag elemeire.

 

A pályázat az itt letölthető jelentkezési lap és az ahhoz kapcsolódó, tesztkérdésekből és egy esszékérdésből álló kérdőív kitöltéséből, egy magyar nyelvű motivációs levél megírásából, valamint egy mini projekt/akció megtervezéséből áll. A mini projekt bármilyen, az Európai Szemeszter és a gazdasági kormányzás témaköréhez kapcsolódó kreatív és megvalósítható akció lehet teljesen szabadon választott műfajban (pl. előadás, plakát, installáció, verseny, workshop, flashmob, videó, stb.). A projekt/akcióterveket powerpoint (ppt) formátumban várjuk.

 

A jelentkezési határidő: 2012. március 5., 12:00.

 

A fenti dokumentumok kiértékelése alapján legfelkészültebbnek ítélt hat jelölt felkérést kap mini projektje megvalósítására, majd ennek teljesítését követően vehet részt a brüsszeli tanulmányúton. Az Európai Bizottság az egyes mini projektek megvalósításához projektenként 50 EUR támogatást nyújt. A brüsszeli tanulmányút teljes költségét (szállás,repülőjegy, étkezések, utasbiztosítás) a Képviselet biztosítja.

 

A pályázat lebonyolítását és az út szervezését a Képviselet szerződött partnereként a TGG& Partners Kft. végzi.