Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Kapcsolataink  --  Akikre büszkék vagyunk  --  Ösztöndíjasok
Ösztöndíjasok
A Köztársasági Ösztöndíj olyan ösztöndíj, melyre azok a felsőoktatási intézményekben tanuló, nappali tagozatos diákok pályázhatnak, akiknek kiemelkedő tanulmányi eredményei vannak, illetve szakmai területen kimagasló munkát végeznek (pl.: tudományos diákkör, tanulmányi versenyek). Az elbírálásnál a hallgatók közéleti, sport- és egyéb tevékenységeit is figyelembe veszik. A Karon évente tíz hallgató teljesítményét ismerik el ezzel az ösztöndíjjal.
2001. január 2-án alapított Szegedi Tudományegyetem Sófi József Alapítvány célja a legjobb tanulmányi és tudományos teljesítményt nyújtó, tehetséges egyetemisták anyagi támogatása ösztöndíjak által. Továbbá a tehetségek felkarolásával segíteni a hallgatók tudományos tevékenységét, s eredményeiket erkölcsileg is elismerni az ösztöndíj presztízse révén. Fontos cél még az ösztöndíjakat megpályázó hallgatók jövőbeni életpályájának nyomon követése és karrierjének elősegítése.
A díjat az a végzős hallgató kapja, aki a hallgatói tevékenységek szervezésében és a tanulmányi követelmények teljesítésében kiemelkedő teljesítményt nyújt.