Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Rendezvények  --  Előadások

Karsai Krisztina: Fogyasztok, tehát vagyok. S a jogaim?

A fogyasztóvédelem napjainkban az élet minden területén jelentkezik, s szabadidőnk jelentős részét is úgy töltjük, hogy fogyasztók vagyunk: étteremben eszünk, moziba megyünk, fitnesz-teremben edzünk, internetes áruházban (vagy a nem virtuálisban) vásárolunk vagy éppen utazunk. S ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy elképzeltük? Átvertek bennünket vagy csak nem figyeltünk oda? Mit jelent az, hogy fogyasztó vagyok? Kinek jó az, ha reklamálok? Ki fogja az én jogaimat érvényesíteni?

 

Az előadásban végigjárjuk – főbb vonalaiban – a fogyasztói jogok horizontját, beszélgetünk majd tisztességes és tisztességtelen kereskedelemről, a hamisítványok világáról s arról, hogy jogainkat végső soron mi magunknak kell érvényesítenük.

 

 

Dr. Karsai Krisztina egyetemi docens a Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék oktatója, kutatási területei a kábítószerrel visszaélés büntetőjogi megítélése, az európai integráció hatásai a magyar büntetőjogra, a fogyasztóvédelem büntetőjogi aspektusai.

E témakörökben és a magyar büntetőjog tantárgyaiban előadásokat tart és gyakorlatokat vezet, illetve német nyelvi szakfordítók számára is hirdet meg kurzust. Retorikai és vitatechnikai órákat minden félévben tart. Több külföldi egyetemen (és konferencián) tartott előadásokat kutatási területét érintő témákból (Augsburg, Giessen, Bécs, Toledo, Prága).

A Csongrád Megyei Békéltető Testület (fogyasztóvédelem) tagja.