Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszék  --  Tanszéki hirdető

Szegedi győzelemmel is zárult az V. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Verseny

activity

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszéke szervezésében 2013. április 19-én került megrendezésre az V. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Verseny.


 

A megmérettetésen az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem a Miskolci Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem jogi karainak hallgatói versenyeztek egymással polgári jogi jogesetmegoldás és activity kategóriában.

 

A jogesetmegoldó verseny részvevői egy ingatlan adás-vétellel kapcsolatos jogesetet kaptak, amelyet (sorsolás útján) vagy az alperesi, vagy a felperesi pozíciót képviselve kellett megoldaniuk. A felkészülést követően a versenyzőknek a zsűri előtt kellett előadniuk (tárgyalás-szerűen) a jogesetet, hagyományos talárban. A hallgatók jogesetmegoldásait szakmai zsűri bírálta el, amelynek tagjai voltak Dr. Szeghő Katalin – a Szegedi Ítélőtábla tanácselnöke; Dr. Krajkó Zsuzsanna – a Szegedi Törvényszék Polgári és Gazdasági Kollégiumának kollégiumvezetője és Kardosné dr. Csorba Ágnes – a Szegedi Járásbíróság csoportvezető bírája. Az értékelés szempontjai többek között a releváns polgári jogi szabályok azonosítása, azok megfelelő alkalmazása, továbbá az érvelőkészség és az előadásmód. A versenyre az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának Szimulációs Teremében került sor.

 

Az activity verseny során a résztvevő hallgatóknak az egyes, kártyákon szereplő polgári jogi fogalmakat kellett körülírniuk, elmutogatniuk, vagy lerajzolniuk. A játékosok karonként három fős csapatokat alkottak. A cél az volt, hogy csapattársak a legrövidebb idő alatt megfejtsék a feladványt, és így pontot szerezhessenek. A zsűri tagjai voltak Dr. Görög Márta – egyetemi docens, SZTE ÁJTK; Dr. Tóth Lili doktorandusz, ELTE ÁJK és dr. Telegdy Gergely tanársegéd, SZTE ÁJTK. A verseny az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának Kari Társalgójában került megrendezésre.

 

JOGESETMEGOLDÓ VERSENY HELYEZETTJEI:

 

Felperesi kategóriában:

 

  1. helyezett: Nemes Noémi (ELTE)

  2. helyezett: Gelencsér Dániel (PPKE)

  3. helyezett: Bencze Franciska (PPKE)

 

Alperesi kategóriában:

 

  1. helyezett: Tokorcsi Katalin (PTE)

  2. helyezett: Majoros Tünde (ME)

  3. helyezett: Vida Gabriella (DE)

 

A Magánjogot Oktatók Egyesületének Külön díjában részesült: Gelencsér Dániel (PPKE)

 

 

ACTIVITY VERSENY HELYEZETTJEI:

 

  1. helyezett csapat: Ptk-sokk, (SZTE),

csapattagok: Ármós Erika, Keserű Klaudia, Szappanos Csilla.

 

  1. helyezett csapat: ELTE (ELTE),

csapattagok: Nemes Noémi, Fodor Judit, Dobos Denisz.

 

  1. helyezett csapat: JogÁSZok, (PPKE),

csapattagok: Molnár Szabina, Kaszás Lilla, Halász Lilla Katinka.Képeink:


P1020194


 

P1020285 P1020225