Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Közigazgatási Jogi és Pénzügyi Jogi Tanszék  --  A Tanszék munkatársai  --  Szakmai önéletrajzok

Dr. Pollák Kitti

Cimkék: Pollák kitti
2010. február 11.

Szakmai életrajz


2012-ben diplomáztam a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakán (summa cum laude minősítéssel) ezzel egyidejűleg francia nyelvű Master diplomát is szereztem (Master de droit européen-Université de Lyon/ Université de Szeged). Egyetemi tanulmányaim alatt számos kari és országos versenyen vettem részt és értem el helyezést. 2010 és 2012 közt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Közigazgatási Jogi és Pénzügyi Jogi Tanszékén demonstrátori munkát végeztem. Egyetemi tanulmányi illetve közösségi munkám elismeréseként többek közt, 2011-ben az SZTE Sófi Ösztöndíj Kiemelt Kuratóriumi Dicséretében részesültem, 2009-ben Köztársasági ösztöndíjat kaptam.

 

Franciából felsőfokú, angolból középfokú nyelvvizsgával rendelkezem. Társalgási szinten beszélek olaszul.

 

A Kar Doktori Iskolájának doktori képzését 2012 szeptemberében kezdtem el. Ezzel párhuzamosan végzem a jogász-közgazdász posztgraduális képzést is. Kutatási területeim: közigazgatási hatósági eljárással kapcsolatos egyes kérdések, adójog.