Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Közigazgatási Jogi és Pénzügyi Jogi Tanszék  --  Tanszéki rendezvények
Tanszéki rendezvények

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Partnerségi Program keretében konferenciát rendezett Szegeden 2014. március 27-én az Alkotmányjogi Tanszék és a Közigazgatási Jogi és Pénzügyi Jogi Tanszék szervezésében. A konferenciát Dr. Kovács Miklósné dr. Molnár Ilona, a KIM területi közigazgatásért felelős helyettes államtitkára és Prof. Dr. Hajdú József, az SZTE ÁJTK dékánja nyitották meg. A Szegedi Tudományegyetem Kongresszusi Központjában megrendezett konferencián a délelőtt során a „Szerinted?...” c. meghirdetett tanulmányi verseny nyertesei (I.-III. helyezettig) mutatták be pályázataikat. Ezt követően a konferencia délutáni szekciójában az egyetem oktatói és meghívott előadók a „Területi, helyi igazgatás változása 2010 óta” című kerekasztal beszélgetés keretében a Magyary Program eddigi intézkedéseit, valamint a Jó Állam koncepció ismertségének kérdését vitatták meg. A projekt-program kiváló lehetőséget biztosított a hallgatóknak tudásuk elmélyítésére és a közigazgatás-fejlesztés eredményeinek és aktuális dilemmáinak megismerésére.

 

Galéria:

001.jpg

 

Magyary program

Tisztelt Hallgatók!

 

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar szeretettel meghívja Önt az SZTE ÁJTK és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ÁROP-1.1.26 Partnerségi Program keretében szervezett konferenciára.

 

A projekt-program célja a Magyary Program, a Jó Állam koncepció és a közigazgatás-fejlesztés eredményeinek megismertetése. A konferencián a Partnerségi Program keretében meghirdetett egyetemi pályázat díjátadójára és ez követően kerekasztal beszélgetésre kerül sor.

 

A kerekasztal beszélgetés témája: A területi, helyi igazgatás változása 2010 óta (polgármester és jegyző jogállása, polgármesteri hivatal, közös önkormányzati hivatal, járási hivatal)

 

A konferencia időpontja: 2013. március 27. (csütörtök)

A konferencia helyszíne: a Szegedi Tudományegyetem Kongresszusi Központ (SZTE TIK) épület II. előadóterem, 6722 Szeged, Ady tér 10.

 

Konferencia program