Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Oktatás  --  Képzések  --  Levelező tagozat  --  Szakirányú továbbképzés levelező tagozaton

Német gazdasági jogi képzés

 

A képzés célja, a képzésben résztvevők számára bemutatni a hatályos német gazdasági jog legfontosabb intézményeit, és elősegíteni, hogy kiváló német szaknyelvi tudást szerezzenek.

A képzés szakmai vezetője: Dr. Badó Attila egetemi tanár, intézetvezető

 

Képzési idő: 4 félév.

 

Végzettség: a négy szemesztert elvégző hallgatók bizonyítványt (Zertifikat) kapnak. A képzés teljesítése után (felvételi eljárást követően) lehetősége nyílik a jogász végzettséggel rendelkezőknek részt venni a Potsdami Egyetem magisterstudiumán (LL.M). A két évet kiváló eredménnyel záró hallgatók számára a harmadik év teljesítéséhez ösztöndíjat biztosítunk.

 

A felvétel: a képzés minden olyan hallgató, továbbá valamennyi végzett hallgató számára nyitott, aki érdeklődik a német és közösségi jog iránt, valamint megfelelő német nyelvtudással rendelkezik (ez lehetőleg felsőfokú C típusú nyelvvizsgát jelent).

 

Jelentkezés: a kari honlapról letölthető jelentkezési lapon.

 

A képzés jellemzői: az előadásokat a Potsdami Egyetem oktatói tömbösített formában tartják, jellemzően csütörtök, péntek délután valamint szombat délelőtt napi 4 órában, míg a gyakorlatközpontú (jogesetmegoldás, tárgyalás-szimuláció) szemináriumok heti rendszerességgel kerülnek megtartásra. Az előadások könnyebb megértését, és az anyag elsajátítását német szaklektor valamint Phd-, vagy LL. M fokozattal rendelkező magyar oktató segíti a hallgatók számára. A képzés őszi-tavaszi féléves rendszerben folyik. A képzés helye: Szeged.


A költségtérítés összege (2009/2010. tanévben): 80.000 Ft/félév

 

Felvilágosítás:

Dr. Almási Ibolya

6722 Szeged,Rákóczi tér 1.

telefon: 62/544-300

e-mail: almasiibolya@juris.u-szeged.hu

 

Oktatott tárgyak