Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2012. Április

Nemzetközi kereskedelmi jogi jogesetmegoldó verseny (2011/12. II. szemeszter)

Nemzetközi kereskedelmi jogi jogesetmegoldó versenyA Nemzetközi Magánjogi Tanszék a HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft. támogatásával jogesetmegoldó versenyt hirdet a II. félévre. A legjobb megoldásokat beküldők a félév végén jelentős vizsgakedvezményeket illetve a HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft. által felajánlott könyvjutalmat kapnak.

2012. április 18.

A Nemzetközi Magánjogi Tanszék a HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft. támogatásával jogesetmegoldó versenyt hirdet a II. félévre. A megoldandó jogeset a nemzetközi kereskedelmi jog anyagához kapcsolódik, amely modultól függően különböző tantárgyak keretében kerül oktatásra a félévben. A jogesetet a kötelező tananyag (előadások, kötelező irodalom) felhasználásával, alkalmazásával lehet megoldani, a vonatkozó jogszabályokat a jogeset végén feltüntettük.

 

A megoldásokat a nagycs@juris.u-szeged.hu e-mail címre kérjük beküldeni 2012. május 13. 24 óráig beérkezőleg. Az e-mail tárgyaként az „Nemzetközi kereskedelmi jogi jogesetmegoldó verseny” megjelölést kérjük feltüntetni. Az eredményeket 2012. május 20-ig hozzuk nyilvánosságra a tanszéki honlapon.

 

A három legjobb megoldás beküldője a félév végi vizsgán vizsgakönnyítést illetve a HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft. által felajánlott könyvjutalmat kap. Megoldásokat azonban nem csak joghallgatóktól várunk, a versenyen bárki részt vehet.

 

A jogeset letölthető innen.
HVG_ORAC www.hvgorac.hu