Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Nemzetközi Magánjogi Tanszék  --  A Tanszék oktatóinak monográfiái, könyvei, jegyzetei

Prof. Dr. Martonyi János (társszerzőként): Az Európai Unió gazdasági joga I., 2010. (egyetemi jegyzet)

Martonyi_Janos_-_Az_Europai_Unio_gazdasagi_joga_ITöbb mint másfél évtized telt el azóta, hogy a szerzők első tankönyve megjelent az európai kereskedelmi jogról. A tisztelt Olvasó most az Európai Unió gazdasági jogát bemutató új generációs tankönyvsorozat első darabját tartja kezében, amely már teljes mértékben figyelembe veszi a 2009. december 1-jén hatályba lépett Lisszaboni Szerződés módosításait, az Európai Unióról, valamint az Európai Unió működéséről szóló szerződések hatályos rendelkezéseit.

A munka minden eddiginél részletesebben elemzi a belső piac működését és az Európai Unió közös kereskedelempolitikáját, végig kiemelt figyelmet szentelve az Európai Unió Bírósága által kialakított joggyakorlat, s különösen a magyar vonatkozású ügyek értékelésének. Könyvünk elsősorban a joghallgatók felkészülésének igényeit tartja szem előtt, de mindenki haszonnal forgathatja, aki érdeklődik az integráció gazdasági lényegét megtestesítő szabályozás iránt. (forrás: az ELTE Eötvös Kiadó honlapja)


Prof. Dr. Martonyi János, a Nemzetközi Magánjogi Tanszék egyetemi tanára a jegyzet "A Liszaboni Szerződés és a közös kereskedelempolitika" c. VIII. részét írta. A jegyzetet Király Miklós szerkesztette. Megjelent az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában (Budapest, 2010).