Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Nemzetközi Magánjogi Tanszék  --  The European Law Moot Court Competition (ELMC)

The European Law Moot Court Competition (ELMC)

ELMC"moot, meet and compete"


A European Law Moot Court Competition (ELMC) 1988-as megalapítása óta az egyik legnagyobb és leginkább elismert nemzetközi hallgatói jogesetmegoldó versennyé vált, amelyre folyamatos és intenzív európai fejlődése mellett ma már az USA egyetemeiről is érkeznek hallgatói csapatok. Az évente változó helyszínen megrendezésre kerülő, angol és francia nyelvű európai jogi hallgatói verseny rangját mutatja, hogy nagy nemzetközi ügyvédi irodák mellett az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Bíróság hivatalos támogatását is élvezi.

A versenyt szervező European Law Moot Court Society (ELMCS) elnökének üdvözlő üzenete a 2011/12-es verseny résztvevőihez:


A European Law Moot Court Society (ELMCS) 1998 óta dolgozik azon, hogy az európai joghallgatók számára lehetőséget kínáljon a találkozásra és a megmérkőzésre. Az elmúlt 20 év során hallgatók ezrei éltek ezzel a lehetőséggel, hogy a tökéletesség felé törekedve fejlesszék jogászi képességeiket az európai jog területén. Európa-szerte az egyetemek támogatásával és befogadásával a Verseny ma már széleskörűen elismert, mint az európai jog és általában a jogi praxis tanulásának egyik leghatékonyabb módja.

 

A legtöbb európai országban stabil gyökerekkel rendelkező ELMCS a verseny USA-beli terjedésével nem várt növekedést tapasztalt, ugyanakkor folyik a verseny megszilárdítása a közép-európai országokban is. Ez a növekedés szponzoraink, támogatóink és résztvevőink állandó, szilárd és tartós támogatásának következménye, amely évről-évre segítséget nyújtott ahhoz, hogy a Verseny azzá válhasson, ami ma. E növekedés eredménye egy hatalmas, szilárd és gyorsan növekvő tudásalapú hálózaton nyugvó világméretű felsőoktatási intézmény, amely az európai jogot hallgatók számára lehetőséget biztosít, hogy jeleskedjenek hallgatóként, de úgyszintén mint magánemberként is, találkozva hasonló érdeklődésű hallgatókkal.

 

Ez a Te lehetőséged, ne szalaszd el: szállj be a Versenybe!

 

 

Üdvözlettel:

 

 

Dr. Bartolomeu da Costa Cabral

elnök

ELMCSA verseny leírása, a jogeset és minden további információ elérhető a verseny honlapján: elmc.org .