Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Statisztikai és Demográfiai Tanszék

Rendezvények

Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a Központi Statisztikai Hivatal 2009. november 19. és 21. között „Challenges for Analysis of the Economy, the Businesses and Social Progress” (Társadalmi és gazdasági folyamatok elemzésének módszertani kérdései) címmmel szervezett nemzetközi konferenciát Szegeden a Kar alapításának tízedik évfordulója tiszteletére, az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága Gazdaságtudományi Szakbizottságának társszervezésében. A jubileumra való tekintettel a rendezvényen, melynek Tudományos Bizottságában számos hazai szaktekintély szerepelt, statisztikai, gazdaság- és társadalomtudományi előadások hangzottak el.

Az ülést nagy érdeklődés kísérte. A szervezők eredetileg 70–80 főre számítottak, ezzel szemben 217-en vettek részt a konferencián, akiknek 60 százaléka külföldi volt. Ők a világ 30 különböző országából érkeztek: az Európai Unión kívül többek között Mexikóból, Ausztráliából, Japánból, Koreából, Iránból, az Egyesült Arab Emirátusokból, Oroszországból, Grúziából, Törökországból, Albániából, Montenegróból és Macedóniából. Az angol nyelvű rendezvény három napja alatt közel 200 előadás hangzott el.

DSC_0166

 

A konferenciát mind a szervezők, mind a résztvevők jónak ítélték. Az utóbbiak különösen elégedettek voltak a Szervezőbizottság munkájával és a konferencia helyszínével.

Összességében a konferencia nagyon jó lehetőséget nyújtott az itthoni és a külföldi kutatóműhelyek munkáinak megismerésére, valamint a kapcsolatépítésre.

A részletes program és az előadások absztraktkötete a http://www.eco.u-szeged.hu/kutatas-tudomany/statisztikai-demografiai/tudomanyos-kozlemenyek honlapról tölthető le.