Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK legújabb hírek

Nemzetközi mentort keres az SZTE nemzetközi igazgatóság

A szegedi egyetemre érkező külföldi hallgatók segítése az SZTE nemzetközi igazgatóság mentorainak a feladata. A más országbeli diákok támogatására vállalkozók önmaguknak is segítenek.

2015. július 09.

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Igazgatóság hallgatói mentorokat keres a 2015/2016-os tanévre. Olyan lelkes diákok jelentkezését várják, akik szívesen vállalnának mentorszerepet nemzetközi hallgatók mellett.

A hallgatói mentorok feladata az SZTE Nemzetközi Igazgatóság munkájának támogatása, az egyetemre érkező nemzetközi hallgatókkal kapcsolatos olyan ügyek intézése, mint például: a fiatalok fogadása, albérletkeresés. De az egyetemi regisztrációk, mondjuk a beiratkozás, az ETR regisztráció, a diákigazolvány igénylés, a könyvtári beiratkozás ugyanúgy könnyebb, ha a külföldi fiatalnak a hazai terepet jól ismerő diáktárs segít. Hasonlóképpen jól jön a támogatás a tartózkodási engedély beszerzése, a bankszámlanyitás, az adószám igénylés, és egyéb, napi problémák kezelése, a szórakozás, a közös programok szervezése esetén.

A mentori pályázás feltételei: aktív hallgatói jogviszony, középfoknak megfelelő angol nyelvtudás, jó kommunikációs készség, talpraesettség és empátia. Előnyt jelent a nemzetközi csereprogramban vagy nemzetközi szakmai gyakorlaton való részvétel, valamint oktatói ajánlás.

A mentorsággal járó előnyök miatt mondhatjuk, hogy a más diákoknak segítő hallgatók önmaguknak is segítenek. Hiszen nemzetközi barátokat és kapcsolatokat szereznek, idegennyelv tudásukat gyorsan és hatékonyan fejleszthetik. Kulturális, szórakozási lehetőségekhez juthatnak. Sőt: a mentorált hallgatók száma alapján havi díjazásban is részesülnek, a megfelelő szintű munkavégzés esetén pedig referenciát kapnak.

Mentornak jelentkezni 2015. július 19. éjfélig lehet: az international@rekt.szte.hu e-mail címre várják angol nyelvű fényképes önéletrajzot és az angol nyelvű motivációs levelet. Külön kérik megjelölni, ha valaki francia nyelven is jól kommunikál.

A mentoroknak szóló plakát itt elérhető:

Nemzetkozi_mentor_kerestetik_2

SZTEinfo