Bezár

Hírarchívum

Népszerű az EHÖK-program: egy napra egyetemisták lehettek a középiskolások

Népszerű az EHÖK-program: egy napra egyetemisták lehettek a középiskolások

2012. december 06.
2 perc

Közel száz diák érkezett az ország egész területéről november 21-én a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata által szervezett Junior programra. Felsőbbéves mentoraik kíséretében jártak az egyetem épületeiben, beültek egy-egy órára, sétáltak a belvárosban és kávéztak a JATE Klubban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hogyan szerezhetnek empirikus ismereteket a középiskolások az egyetemről, és arról a szakról, amely iránt érdeklődnek? Választ ad a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Egyetemi Hallgatói Önkormányzata által 2009 óta szervezett Junior program.

 

A kijelölt napon a Szegedre érkező diákok különböző karokról, szakokról érkező felsőbbéves kísérőket kapnak annak megfelelően, hogy a jelentkezésükkor milyen szakot, szakterületet jelöltek meg érdeklődésük tárgyaként. A diákok olyan információkhoz juthatnak, amelyek később, a felvételi jelentkezésnél megkönnyítik döntésüket. Mindemellett a résztvevő diákok leendő egyetemi városukban is szétnézhetnek.

A legutóbbi, november 21-i Junior programra közel száz diák érkezett az ország minden pontjáról, sőt még a határon túlról is. A résztvevők meglátogatták a szegedi egyetem épületeit, első kézből szerezhettek információt arról a területről, amely érdekli őket. Beültek az általuk megjelölt szak óráira, de a felsőbbéves mentorokkal Szeged belvárosát is bejárták. Lazításképpen kávéztak a szegedi egyetemisták közkedvelt szórakozóhelyén, a JATE Klubban.

A Junior program szervezői elmondták: a diákok körében végzett, nem reprezentatív felmérésből kiderült, hogy sokuk számára még képlékeny, mely területen folytatnák tanulmányaikat. A visszajelzésekből azonban kiderült: az esemény megerősíti a középiskolások, gimnazisták elképzeléseit. Az itt szerzett információk segítenek nekik a felsőoktatási felvételi idejére kiválasztani a megfelelő intézményt, szakot.

 

Az ingyenes programra elektronikus úton lehet jelentkezni. A következő félévre vonatkozó időpontok az SZTE EHÖK honlapjára (www.ehok.u-szeged.hu) kerülnek majd fel. További részletek a programmal kapcsolatban: http://www.ehok.u-szeged.hu/pages/23-szte-ehok-junior-program.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek