Bezár

Hírarchívum

Orvoslás, fűvel-fával

Orvoslás, fűvel-fával

2012. december 11.
1 perc

Az SZTE Konfuciusz Intézet látogatói a december 13-án 18 órakor kezdődő előadáson megismerhetik az ősi kínai gyógyászat világát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Gyógyszerektől duzzadó, és kétes eredetű gyógyászati eljárásoktól hangos világot élünk, mellékhatásaikkal együtt. A régi korok embere ismerte, és alkalmazta a természet kincseit, ide kalauzol el minket a Konfuciusz intézet előadása.


A hagyományos kínai orvoslás története 5 ezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Mára egyaránt alkalmazzák Keleten és Nyugaton is. A természetes gyógymódoknak köszönhetően, a nyugati orvoslással ellentétben, nincs mellékhatása, ami nem mondható el a mesterséges hatóanyagokkal, és erős kemikáliákkal készült általános értelemben vett gyógyszerekről.


Bizonyíthatóan számos olyan betegséget lehet az ősi módszerrel kezelni, amelyre eddig a nyugati orvoslás nem találta meg a megfelelő gyógymódot. A december 13-án (csütörtökön) 18 órakor az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.) kezdődő előadás bevezeti a hallgatókat a hagyományos kínai orvoslás történetébe, bemutatja egyes válfajait, és a kezelések főbb jellemzőit.

További információ: http://www.konfuciuszintezet.u-szeged.hu/programok/eloadasok/kina-korkep?folderID=18286&objectParentFolderId=18286

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek