Bezár

Hírarchívum

Amerikai ösztöndíjak az SZTE oktatóinak, doktoranduszainak

Amerikai ösztöndíjak az SZTE oktatóinak, doktoranduszainak

2012. október 12.
1 perc

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram pályázati lehetőséget hirdet – többek között a Szegedi Tudományegyetem polgárai számára – a 2014/2015-ös tanévre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Fulbright célja, hogy hozzájáruljon a világ tudományos életének fejlődéséhez. Az oktatási csereprogram keretében egyrészt hazai egyetemek fogadhatnak amerikai vendégtanárokat, kutatókat, PhD-hallgatókat, másrészt az ez által biztosított összetöndíjjal utazhatnak ki a magyar hallgatók, tanárok, kutatók az Amerikai Egyesült Államokba. A szigorú elbírálási rendszer miatt a programban csak magas képzettségű, tudású és szakértelmű jelentkezők vehetnek részt. Az oktatói ösztöndíjak hossza egy vagy két félév, a kutatói ösztöndíjak pedig 3-9 hónapra szólnak.

Az intézmények érdeklődésének felmérése érdekében online űrlapot kell kitölteni – tájékoztattak a Fulbright hazai koordinátorai. A kitöltött igényfelmérőket a Fulbright Bizottság e-mail címére (sas@fulbright.hu) kell visszaküldeni 2012. október 31-ig. A programról és a jelentkezés feltételeiről a következő linken szerezhető bővebb tájékoztatás:

http://www.fulbright.hu/hosting-u-s-grantees/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek