Bezár

Hírarchívum

Filmfesztiválon jártak a kommunikáció szakosok

Filmfesztiválon jártak a kommunikáció szakosok

2012. október 24.
1 perc

Az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének harmadéves elektronikus média szakirányos hallgatói a szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivál vendégei voltak október közepén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szolnoki TISZApART Mozi 1969 óta befogadója a képzőművészeti jellegű filmes eseményeknek. A szervezők célja a kezdetek óta változatlan: ápolni a film és képzőművészet kapcsolatát, összeköttetést teremteni a két művészeti ág alkotói között. A fesztiválon olyan rangos filmkészítők mérettettek meg, mint például Jankovics Marcell, Gulyás János, Kardos Sándor, hogy csak néhányat említsünk az alkotók közül.

A filmezéssel kacérkodó fiataloknak mindig tanulságos részt venni egy-egy ilyen filmszemlén, főként ha maguk is zsűrizhetnek. A szegedi, a kaposvári és a budapesti diákok két alkotót díjaztak: Hermán Árpádot Sajnálom, és Andreas Dahnt E.T.A. Hoffman: A homokember című filmjéért.

 

A szolnoki fesztivál ebben az évben arra is lehetőséget adott, hogy a filmes képzésben részesülő egyetemisták ne csak zsűrizzenek, szemlélődjenek, hanem alkotásaikkal meg is mutatkozzanak, a képzőhelyeik adta lehetőségekről pedig tanáraik adhassanak számot.

A szegedi csapat hat dokumentum-, illetve portréfilmmel érkezett, mindegyik film a BA képzést lezáró vizsgaműként készült. A levetített filmekről igen kedvezően nyilatkoztak a szemle szervezői és résztvevői.

SZTEinfo


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek