Bezár

Hírarchívum

Interaktív táncelőadás a Régi Zsinagógában – egyetemistáknak kedvezménnyel

Interaktív táncelőadás a Régi Zsinagógában – egyetemistáknak kedvezménnyel

2012. szeptember 16.
2 perc

A MASZK Egyesület Őszi Kollekció nevű rendezvénye keretében kedvezményesen látogatható programra invitálja a 21 éven aluli egyetemistákat. Szeptember 21-én pénteken a budapesti Zéró Balett lép a szegedi Régi Zsinagóga színpadára Enter! (Windows 2012) című interaktív táncelőadásával, amelyre 500 forintért válthatnak jegyet a hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

zerobalett_kni_7„Minden hatalmat a nézőnek!” – ez a Zéró Balett produkciójának jelszava. A budapesti társulat Enter! (Windows 2012) című előadása szeptember 21-én pénteken érkezik a Régi Zsinagógába, ahol interaktív játékra invitálják a közönséget. A nézők számítógépes parancsok segítségével irányítják az előadást, komponálják a színpadi eseményeket. A mulatságos, felszabadító közös játékon a résztvevők bepillantást nyerhetnek a koreográfiakészítés vegykonyhájába is, átélhetik a közös alkotás örömét.

A Zéró Balett vendégprodukciója az Őszi Kollekció nevű rendezvénysorozat keretében lesz látható, beavató színházi akció lévén diákok és hallgatók kedvezményesen vehetnek részt rajta: az universitas 21 évnél fiatalabb polgárai 500 forintért válthatnak rá jegyet. A szegedi MASZK Egyesület Sorvezető programja a digitális világba kalauzolja el a nézőket, ahol „visszakacsint a monitor”, „életre kel az ember a gépben” s „bukfencezik a kockavilág”, a résztvevők pedig megtáncoltathatják a négy digitális szellemet.

Az interaktív táncelőadás Berger Gyula nevéhez fűződik, aki alapítója az L1 Független Táncművészek Társulásának. Munkájában – melyet A tánctudományért és táncoktatásért-díjjal ismertek el – igyekszik hiteles, korszerű és gondolatébresztő módon megfogalmazott darabokkal válaszolni a modern életvitel és életszemlélet mély ellentmondásaiból fakadó kihívásokra. Célja az emberi személyiség bonyolultságának és irracionalitásának minél hívebb visszatükrözése olyan produkciók létrehozásával, amelyek vállalják a kockázatot és elhagyják a járt utat a járatlan kedvéért. Erre a szemléletmódra ugyanakkor jellemző a játékosság, és a humor is megcsillan az előadásokban, amelyek mindig szórakoztató és izgalmas szellemi kalandra hívják a közönséget.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek