Bezár

Hírarchívum

Szabó Bálint távcsövén keresztül kapja lencsevégre fotóalanyait

Szabó Bálint távcsövén keresztül kapja lencsevégre fotóalanyait

2013. április 10.
2 perc

Nem kell feltétlenül messzire mennünk ahhoz, hogy szép természetfotókat készítsünk – Szabó Bálint a példa erre. A Szegedi Tudományegyetem környezettan szakos hallgatója családi házuk kertjében kapja lencsevégre a madarakat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

DSC_4797Darvak, cinegék, vörösbegyek köszönnek vissza ránk Szabó Bálint képeiről. A hobbifotós fiatalember gyakran sétál a Szeged környéki erdőkben, a tiszai árterekben, de több felvétele is családi házuk kertjének udvarában készült. – Nagyon szeretem a természetet, nem hiába járok a Szegedi Tudományegyetem környezettan szakára. Évek óta érdekel a madarászkodás, és mivel fotózni is nagyon szeretek, összekötöttem a kettőt – magyarázta Bálint. A közelmúltban beruházott egy profi távcsőre, amellyel anélkül örökítheti meg egészen közelről a madarakat, hogy megzavarná őket. A családi házuk udvarában álló almafára és labdarózsára odúkat szerelt fel, és etetőt is állított a kertbe, hogy oda szoktassa a fotóalanyokat – miattuk több órán keresztül is képes mozdulatlanul ülni. Fényképezett már rigót, széncinegét, balkáni gerléket is. A klebelsbergtelepi Holt-Tiszánál pedig darvakat kapott lencsevégre.

 

DSC_4377A távcső hasznos befektetésnek bizonyult – mivel Bálintot nagyon érdeklik a repülők és a csillagászat is, segítségével utasszállítókat és égitesteket is megörökít. Egészen közeli képet készített már például a Holdról, de sikerült lekapnia márciusban a Panstarrs üstököst is. A természet mellett a másik kedvenc témája a meteorológia: a köd, a hó, a zúzmara, a viharok. Gyakran kirándul kerékpárral. Járt már többek között Csongrádon, de tervezi, hogy beiktat egy hosszabb túrát az ásotthalmi láprétre – természetesen fényképezőgéppel felszerelkezve. Képeit nevezte már egyetemi fotópályázatra, a Science Caffe felhívására, hó végéig pedig a Nyugi kertben nézhetjük meg kiállítását.

 

Szabó Bálint összes képe megtekinthető a blogján: http://szabobalint.blogspot.hu/

 

Bobkó Anna


szabo_balint
Szabó Bálint képeit megtekinthetik itt
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek