Bezár

Hírarchívum

Klaszterekkel együttműködve indít hallgatói gyakornoki programot az SZTE

Klaszterekkel együttműködve indít hallgatói gyakornoki programot az SZTE

2013. január 29.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem 2013-ban is meghirdeti a „Használhatóbb tudást – hasznosabb munkaerőt!” elnevezésű gyakornoki programját: a hallgatók a regionális klaszterek tagvállalatainál valós munkakörnyezetben, rotációs rendszerben bővíthetik szakmai tapasztalataikat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

gyakornokiA Szegedi Tudományegyetem gyakornoki programot hirdet 2013-ban „Használhatóbb tudást – Hasznosabb munkaerőt!” címmel, amelynek célja a felsőbb éves hallgatók szakmai tapasztalatainak bővítése. A program abban különbözik egy átlagos szakmai gyakorlattól, hogy a részt vevő hallgatók nem pusztán egy vállalkozásnál tölthetik el gyakorlatukat, hanem az egyetemhez közel álló regionális klaszterek közül egy adott klaszter több tagvállalatában is próbára tehetik magukat és alkalmazhatják a korábban tanultakat. A gyakorlati ismereteket így első kézből sajátíthatják el, továbbá több szervezetet is megismerhetnek, így széleskörű tapasztalatokat szerezhetnek. Mindez hozzásegíti a végzés előtt állókat, hogy a jövőbeni elhelyezkedésükkor értékes tudással, szakmai tapasztalattal kezdhessék pályájukat.

A hallgatók betekintést nyerhetnek a helyi klaszterek tevékenységeibe, illetve részesei lehetnek a vállalatok közötti együttműködéseknek. Az egyes üzletágak munkafolyamataiban résztvevő hallgatók megismerhetik a vállalati kultúrát, a vállalatközi együttműködéseket, és ez nagyban elősegítheti jövőbeni elhelyezkedésüket tanulmányaik befejezése után. A rotációs lehetőség előnye, hogy az így szerzett tudás nem csak egy, hanem több vállalatnál szerzett tapasztalatokból alakul ki. A program által meghirdetett gyakornoki munkalehetőségeket az együttműködésben résztvevő karokon elfogadják kötelező szakmai gyakorlatként, ezzel is ösztönözve a hallgatókat arra, hogy a kötelező szakmai gyakorlatot hasznosan, értékes tudást szerezve töltsék el.

A gyakornoki programra a jelentkezés 2013 tavaszán indul, a klaszter tagvállalatok által kínált gyakorlati helyek és a jelentkezés részletes feltételeit márciustól folyamatosan meghirdetik az SZTE érintett karai.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek