Bezár

Hírarchívum

Leggyakoribb kérdések az Educatión

Leggyakoribb kérdések az Educatión

2013. január 21.
2 perc

A kollégiumi férőhelyekről, az ösztöndíjakról és az elhelyezkedési lehetőségekről érdeklődtek legtöbben az Szegedi Tudományegyetem 12 karának képviselőitől az Educatio felsőoktatási börzén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több mint száz kiállító és harmincezer látogató vett részt a 2013. január 18-án és 19-én rendezett Educatio szakkiállításon. A budapesti Hungexpo G pavilonjában, 72 négyzetméteres standon rendezkedett be a Szegedi Tudományegyetem. A Tisza-parti universitas mind a 12 kara képviseltette magát az ország legnagyobb felsőoktatási börzéjén.

 

A hóesés miatt a múlt évhez képest kevesebben látogattak el a rendezvényre. Az SZTE 12 karának képviselőitől megtudtuk: a kollégiumi és az ösztöndíj lehetőségekre minden érdeklődő kíváncsi volt. Sokan informálódtak arról is, hogy az őket érdeklő szakon milyen tantárgyakat kell tanulniuk, és arra is kíváncsiak voltak a felvételizők, hogy adott diplomával hol és milyen esélyekkel helyezkedhetnek el.

 

A kiállításon az SZTE 12 karának képviselői igyekeztek minden egyedi kérdésre is válaszolni. Akik azonban úgy érzik, döntésükhöz szükségük van további információra, azok számára segítség lehet az SZTE nyílt napja és szülői értekezlete, melyet 2013. február 9-én (szombaton) 9 és 14 óra között rendez az intézmény a Szegedi Tudományegyetem főépületében (Szeged, Dugonics tér 13.). Az SZTE nyílt napon szintén mind a 12 egyetemi kar bemutatkozik. A diákok a rendezvényen segítséget kapnak a felvételi jelentkezési lap kitöltéséhez, informálódhatnak az egyetem képzéseiről, a hallgatók költségtérítését segítő, valamint a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról. A felvételizők szüleit, valamint a továbbtanulást tervező alsóbb éveseket, továbbá a középiskolai tanárokat is szeretettel várják.

Regisztráció és bővebb információ az SZTE nyílt napról: http://www.u-szeged.hu/nyiltnap

További információt, bővebb felvilágosítást a Szegedi Tudományegyetem karairól, és a szakokról a http://www.u-szeged.hu/#karok találnak az érdeklődők.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek