Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék  --  Események és hírek
Események és hírek

2017. december 1-jén először rendezett perszimulációs versenyt a szegedi joghallgatóknak a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete és a Szegedi Törvényszék. A joghallgatók vetélkedőjén elsősorban eljárásjogi szempontokat minősített a rangos szakmai zsűri.

NF-Bv-emlekpl-20150601_113249

A XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekciójának a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara adott otthont 2015. március 31. és április 2. között.

A Közéleti Kávéház keretein belül március 9-én, a Kar III. emeleti társalgójában 17:00-tól egy kötetlen beszélgetésre kerül sor a nagy népszerűségnek örvendő 12 dühös ember c. színdarabról, amelyen Tanszékünk több oktatója is részt vesz. Az esemény háziasszonya Prof. Dr. Karsai Krisztina lesz.

ifcclge_14

2014. október végén az SZTE ÁJTK Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszékének oktatói Pekingben jártak az IFCCLGE szervezet kongresszusán.

gropp_740x400

Az SZTE Állam-és Jogtudományi Kara tisztelettel meghívja Önt Prof. Dr. Walter Gropp, németországi vendégprofesszor (Justus-Liebig Universität, Giessen) díszdoktorrá avató ünnepségének keretében tartandó előadására.

Az SZTE-ÁJTK Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszéke szervezésében került megrendezésre 2014. szeptember 23-26. között az International Week of Criminal Law elnevezésű nemzetközi konferencia, amelyen hét külföldi ország előadói tartottak előadásokat angol és német nyelven a bűnügyi tudományok tárgykörében. Az eseményt fakultatív kurzusként magyar és külföldi hallgatók egyaránt felvehették.

A Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék az Erasmus-program keretében 2014. szeptember 22-26. között nemzetközi kurzust szervez számos külföldi partnerintézmény közreműködésével.

IWCL
IWCL
2014. március 12-én a Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék szervzésében karunkon büntetőjogi perbeszédverseny megrendezésére került sor. A verseny tétje nagy volt: a legjobb perbeszédet tartók fogják karunkat képviselni a 2014. április 16-án Győrben megrendezésre kerülő országos perbeszédversenyen.

mirror

2013. november 15-17. között immáron 12. alkalommal került megrendezésre a VMTDK (Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia) Novi Sad-on (Szerbia). A VMTDK célja, hogy alap- és mesterképzésben résztvevő egyetemi hallgatók, valamint fiatal (PhD fokozattal nem rendelkező) kutatók saját kutatási területükről egy összefoglaló előadás keretében bemutathassák kutatási eredményeiket.

Latin „jogász módra”: Rendhagyó jogi latin óra az Orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégiumban, Kupeczki Nóra doktoranda (ÁJTK) vezetésével

Az SZTE ÁJTK Büntetőjogi és Büntető Eljráásjogi Tanszéke immár hagyományosnak mondható versenyeket szervezett joghallgatók számára büntető anyagi jog (különös rész) és büntető eljárásjog (statikus rész) tantárgyakból. A versenyek tétje: kollokviumi vizsgamentesség...

IMG_20131107_174157

2013. novemberében Dr. Nánási Illés bíró közremáködésével és vezetésével szabálysértési workshopot tartott a Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék a bünügyi tudományok modulosainak és érdeklődő felsőbbéves joghallgatóknak.

xx

2013. január 18-án az SZTE ÁJTK Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszéke ünnepi konferenciát tartott Mester és pályatárs címmel. Kivételes nap volt ez, hiszen Nagy Ferenc 20 éves tanszékvezetői, valamit 40 éves egyetemi oktatói pályafutását is ünnepelte ezen a napon.