Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék  --  Tanszéki Hirdető
Tanszéki Hirdető
Információk a megjelenésekről, beszerzési lehetőségekről

web

Negyedik alkalommal került megrendezésre 16 ország részvételével 2012. december 1-3. között Pekingben az emberi jogok védelmében szervezett nemzetközi konferencia. Ebben az évben a büntetési elméletek és a halálbüntetés eltörlése volt a téma. Az ÁJTK-t és egyúttal Magyarországot e jeles konferencián három oktató képviselte.

x

Október 26-án Dr. habil. Karsai Krisztina és Dr. Szomora Zsolt, a Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék docensei a Pekingi Egyetem Jogi Karára látogattak (Peking University Law School).

Cseka_Ervin2

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 91. évében, június 6-áról 7-re virradó éjjel elhunyt Dr. Cséka Ervin a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának emeritus professzora.

Fotó: Szilágyi Bay Péter

A Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék nagyra becsült professzora Cséka Ervin 2012. január 7-én töltötte be 90. életévét, mely évszám egyúttal oktatói tevékenységének 45. évfordulója is.

web_2

2011. október 27. és november 2. között az ÁJTK Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszékének két docense Dr. habil. Karsai Krisztina és Dr. Szomora Zsolt, valamint doktori ösztöndíjasa Neparáczki Anna Viktória Pekingben járt a International Forum on Crime and Criminal Law in the Global Era elnevezésű tudományos kör harmadik ülésén.

A hvg-orac gondozásában megjelent Dr. Karsai Krisztina (Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék) Fogyasztóvédelem és büntetőjog című monográfiája.