Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  ÁJTK Kari Hirdető  --  Nemzetközi Magánjogi Tanszék
Nemzetközi Magánjogi Tanszék

Csaszar_Matyas_-_Az_Europai_Unio_intezmenyi_jogi_aktusaiMegjelent Császár Mátyás ”Az Európai Unió intézményi jogi aktusai” című könyve, amely az Európai Unió jogforrási rendszerét hiánypótló jelleggel, a teljesség igényével vizsgálja, elemzi és rendszerezi.

Nagy_Csongor

"EU and US Competition Law: Divided in Unity? - The Rule on Restrictive Agreements and Vertical Intra-brand Restraints" címmel

Kep_honlapra

2013 március 21-25. között Kolozsváron került megrendezésre az ,,EMC2 - ELSA Moot Court Competition on WTO Law” 2012-2013 perbeszédverseny, melyen az SZTE ÁJTK hallgatói sikeresen helyt álltak a nemzetközi mezőnyben.

Prof._Dr._Martonyi_JanosA közelmúltban a Jogi Fórum számára Sereg András készített interjút Prof. Dr. Martonyi Jánossal, Karunk kiváló egyetemi tanárával, a Nemzetközi Magánjogi Tanszék alapító professzorával.  

Zaszlok

Dr. Lehóczki Balázs, az Európai Unió Bírósága Sajtó- és Tájékoztatási Osztály munkatársa „Az Európai Unió Bíróságának sajtó- és médiakapcsolatai” címmel tart előadást 2013. október 10-én (csütörtök) 16 órától a Kari Társalgóban (Tisza Lajos krt. 54. III. em.).

 Erasmus-EspaaUniversidad Complutense de Madrid egyetem, Spanyolország, Madrid


Nagy_Csongor_Istvan_-_Nemzetkozi_maganjogA tankönyv első kiadása alig egy éve jelent meg átlátható, egységes rendszerbe foglalva a nemzetközi kollíziós magánjog és a kapcsolódó jogterületek hatályos, uniós és magyar joganyagát, ezzel megbízható támpontot nyújtva az eligazodáshoz a joghallgatóknak és más olvasóknak egyaránt. A nemzetközi magánjog területén azonban azóta is jelentős változások zajlottak le. Több területen léptek hatályba az Európai Unió rendeleti normái tovább szorítva vissza a nemzeti szabályozásokat. Ez tette szükségessé az első kiadás felülvizsgálatát és bővítését, amelynek eredményeként a tankönyv második kiadása lefedi a teljes hatályos joganyagot.

SZTE NMGJ TDK
SZTE NMGJ TDK

A Nemzetközi Magán- és Gazdasági Jogi Tudományos Diákkör (NMGJ TDK) 2012. szeptember 26-án (szerdán) 17.00 órától tartja első ülését az új őszi félévben. Helyszíne a Nemzetközi Magánjogi Tanszék melletti könyvtárszoba (Rákóczi tér 315-ös terem). A TDK minden régi és leendő tagját szeretettel várja.

Nemzetkozi_maganjogi_jogesetmegoldo_versenyA Nemzetközi Magánjogi Tanszék a HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft. támogatásával jogesetmegoldó versenyt hirdetett a II. félévre. A megadott jogeset megoldásait 2012. május 13. 24 óráig beérkezőleg vártuk, amely időpontig számos alapos megoldás érkezett.

Nemzetközi kereskedelmi jogi jogesetmegoldó versenyA Nemzetközi Magánjogi Tanszék a HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft. támogatásával jogesetmegoldó versenyt hirdet a II. félévre. A legjobb megoldásokat beküldők a félév végén jelentős vizsgakedvezményeket illetve a HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft. által felajánlott könyvjutalmat kapnak.

TIK

A HVG-ORAC a Gazdasági Versenyhivatal és annak Versenykultúra Központja támogatásával ingyenes konferenciát szervez 2012. április 5-én az SZTE Kongresszusi Központban (TIK).

WTO_MCC_2012_-_A_szegedi_csapat

Az „EMC² ELSA Moot Court Competition on WTO Law” 2011-2012 perbeszédverseny szóbeli európai fordulójára 2012. március 5-9. között került sor Maastrichtban, Hollandiában, ahol az ÁJTK hallgatói sikerrel álltak helyt.