Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Az első ÁJTK-s fecske Sanghajban - hallgatói mobilitás a Campus Hungary támogatásával

DSCN1125

Szűcs Bálint, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves jogász és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója Campus Hungary ösztöndíjjal egy egy hónapos tanulmányúton vehetett részt a Shanghai University of Political Science and Law-n (SHUPL).

Szűcs Bálint, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves jogász és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója Campus Hungary ösztöndíjjal egy egy hónapos tanulmányúton vehetett részt a Shanghai University of Political Science and Law-n (SHUPL). A szegedi jogi kar partneregyeteméről az előző tanévben két alkalommal érkeztek már vendéghallgatók fél éves részképzésre a Kapu program keretében, idén szeptemberben volt először lehetőség arra, hogy az Állam- és Jogtudományi Kar is küldjön hallgatót Sanghajba. A SHUPL folyamatosan növekvő szerepet tölt be Kína felsőfokú oktatásában, Xi Yinping kínai elnök is kiemelte az intézményt egy szeptemberi beszédében.

 1379253_3503508083413_682402485_n

A tanulmányút elsődleges célja a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok hazai lehetőségeket meghaladó mértékű kutatása volt, emellett azonban a szegedi hallgató részese lehetett a SHUPL diákéletének, mindennapjainak, valamint közvetlen közelből tapasztalhatta meg a kínai kultúra egyedülállóságát is. A kutatáshoz segítséget nyújtottak a sanghaji partneregyetem professzorai, oktatói, rendelkezésre bocsátották az egyetem könyvtárában fellelhető angol nyelvű szakirodalmat is a témához.

eloadas

 

Hallgatónk jelen lehetett a partnerintézményben e tanévtől meghirdetett Exchange Program és International Student Program elindításánál is, valamint megtapasztalhatta, milyen lehetőségeket találhat egy magyar egyetemista Kínában. Karunk hallgatója látogatást tehetett a Shanghai International Studies University jogi karán is.

A16.szazadban_epult_Yuyuan_kertben