Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

KAPU – elkezdődött a tavaszi szemeszter a kínai csereprogramban

P1340747

A Gateway program keretében is elindult a tavaszi szemeszter. A partner egyetemekről (Shanghai University of Political Science and Law, Shanghai International Studies University of Law) érkezett hallgatókat a SZTE-ÁJTK dékánja: Prof. Dr. Hajdú József, a SZTE oktatásirektorhelyettese: Prof. Dr. Karsai Krisztina (a képzési program korábbi igazgatója), a Konfuciusz Intézet igazgatója: Mohr Richárd és a képzési program jelenlegi igazgatója: Dr. Varga Norbert köszöntötte a 2015. február 6-án megtartott ünnepélyes tanévnyitó alkalmából.

P1340877

Az ünnepségén jelen volt továbbá a SZTE kancellárja: Devecz Miklós és a Konfuciusz Intézet kínai igazgatója: Dr. Cao Hang is, akik szintén üdvözölték a hallgatókat.

P1340787-horz

A képzési program keretében a hallgatók megismerkednek többek között az Európai Unió jogrendszerével, a magyar és az európai kulturális hagyományokkal az ÁJTK, a GTK és a BTK oktatóinak előadásain keresztül. A tanévnyitón elhangzott, hogy a Szegedi Tudományegyetem kiemelt figyelmet fordít a program fejlesztésére.

P1350005