Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Oktatás  --  Képzések  --  Szakirányú továbbképzés  --  Szakirányú továbbképzés jogász végzettségűeknek

Európai-jogi mesterképzési szak (MA) - francia nyelvű master-program

(Master de droit européen)


A képzés célja, hogy a már jogi előismeretekkel rendelkező hallgatók francia nyelven a Lyon 3 Egyetem képzési rendje szerint sajátíthassanak el Európa-jogi ismereteket, és elősegíteni, hogy kiváló francia szaknyelvi tudást szerezzenek.

A képzés szakmai vezetője: Dr. Trócsányi László, egyetemi tanár, az Európa-tanulmányok Központ igazgatója és Blin Eric képzésvezető.

 

Képzési idő: 4 félév.

Végzettség: a hallgatók a Master Képzés elvégzése után francia állami Master fokozatú diplomát kapnak, amelyet az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara és a francia partneregyetem, az Université Jean Moulin Lyon 3 biztosít.

 

A felvétel: a képzésbe legalább hat befejezett félév jogi tanulmány után jelentkezhetnek jogászhallgatók. A felvétel automatikus a Francia Jogi Képzést elvégzett hallgatók számára. A további jelentkezőknek egy szóbeli felvételi vizsgát kell tenniük, amely alapvetően a nyelvi szint és a motiváció felmérésére szolgál.

 

Jelentkezés: a kari honlapról letölthető jelentkezési lapon.

 

A képzés jellemzői: a képzés őszi-tavaszi féléves rendszerben folyik, helye Szeged. A szemináriumok heti rendszerességgel kerülnek megtartásra, míg az előadásokat a francia partneregyetem oktatói tömbösített formában tartják.

 

A költségtérítés összege: 130.000 Ft/félév; (joghallgatók: 90.000 Ft/félév)


Felvilágosítás:

dr. Traser Julianna Sára, Blin Eric

6722 Szeged, Rákóczi tér 1.

tel./fax: 62/544-300

e-mail: jtraser@eutk.u-szeged.hu, eric@jgypk.u-szeged.hu